شنبه , 3 آذر 1403
خانه » درمان کودک » آموزش والدین وفرزندپروری » مهم ترین گام در درمان فرزندتان، اولویت دادن به خودتان هست.

مهم ترین گام در درمان فرزندتان، اولویت دادن به خودتان هست.

شرایطی را فرض کنید که در هواپیما هستید و به دلیل کمبود اکسیژن از مسافران خواسته می‌شود که ماسک اکسیژن بزنند. شما به دلیل اینکه مادر دلسوزی هستید بدون اینکه خودتان ماسک بزنید تلاش می‌کنید برای فرزندتان ماسک بگذارید . فکر می‌کنید چه اتفاقی می‌افتد؟ به‌عنوان یک والد دلسوز و علاقه‌مند به درمان فرزندش، برای اینکه بتوانید به فرزندتان کمک کنید اول باید ماسک خودتان را بگذارید. به یاد داشته باشید که سلامت روان والدین برای مدیریت یک کودک بیش‌فعال مهم‌ترین نکته است. پس خودتان را در اولویت قرار دهید. در همین راستا به نکات زیر توجه کنید.

یک: همیشه خلق خودتان را ارزیابی کنید. امروز از 1 تا 10 چه نمره‌ای به خلق خودم می‌دهم؟ امروز از 1 تا 10 چه نمره‌ای به خلق خودم به‌عنوان  یک والد می‌دهم؟ گاهی خلق ما نه در اثر مشکلات فرزندمان بلکه در اثر استرسور های شغلی یا محیطی کاهش پیدا می‌کند.

دوم:  اینکه برای کارهایی که دوست دارید وقت بگذارید و نیازهای خودتان را در اولویت قرار دهید. این فعالیت‌های لذت‌بخش هم خلق شما را بهبود می‌بخشند و هم تأثیر مثبتی بر رابطه شما با فرزندتان و سایر اعضای خانواده دارند.

برای خودتان بنویسید که چه فعالیت‌هایی به شما لذت زیادی می‌دهند. در ادامه مشخص کنید که این فعالیت از یک تا ده چه قدر می‌تواند خلق شما را افزایش دهد. معمولاً پاسخ والدین  به این درخواست این است که به خاطر نیازهای فرزندشان وقتی ندارند که برای خودشان بگذارند. اما فراموش نکنید که فعالیت‌های لذت‌بخش لزوماً نیاز به صرف زمان طولانی مدت ندارد. گاهی فعالیت‌هایی که حواس شما را درگیر می‌کنند مثل بوییدن یک عطر یا یک گل و یا روشن کردن یک شمع می‌تواند یک فعالیت لذت‌بخش باشند. به جای کارهای بزرگ به چیزهای کوچک تر فکر کنید.

سه: از ابزارهای سازمان‌دهی استفاده کنید. یک روتین روزانه مشخص برای بیدار شدن از خواب، زمان صرف وعده‌های غذایی و.. برای خودتان و فرزندتان داشته باشید. این برنامه به تنظیم هیجانی فرزندتان هم کمک زیادی خواهد کرد. مدیریت زمان داشته باشید و در طی این مدیریت از خودتان انتظارات واقع‌بینانه داشته باشید. کارها را به قسمت‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. اولویت‌بندی کنید و همزمان از تقویم‌ها نیز استفاده کنید.

[برای اطلاعات بیشتر مجله بیش فعالوژی با موضوع روتین های روزانه را مطالعه نمایید: گاهنامه بیش فعالوژی: برنامه روتین های روزانه (دانلود فایل) ]

چهار: یاد بگیرید، ریلکس کنید. از روش‌های ریلکسیشن و ذهن آگاهی برای ارامش بخشیدن به بدن و فکر خودتان استفاده کنید. در این دنیای پر از عجله در لحظه حال چند دقیقه را زندگی کردن بسیار کمک کننده است به حال بهتر شما.

پنج: روش‌های متفاوت فکر کردن را بیاموزید. مهم است که شما به چه چیزی توجه می‌کنید. به موضوعات مثبت یا منفی. افکار شما رابطه مستقیمی با احساسات شما دارند. پس مهم است که ما نسبت به موضوع توجهمان حساس‌تر باشیم.وقتی فکر می‌کنید مامان بدی هستید، احساس گناه، غم  و.. خواهید کرد. که در ادامه بر رفتار شما با فرزندتان تأثیر خواهد داشت و شما بیشتر غر خواهید زد و یا داد خواهید زد.

شش: خودتان برای فرزندتان الگوی خوبی برای مدیریت هیجانات باشید. ابتدا نسبت به هیجانات خودتان آگاه باشید. همچنین هیجانات مختلف در فرزندتان را بپذیرید چون شما هم زمان هایی هست که این هیجانات را تجربه می‌کنید مثل ناامیدی . و سپس می‌توانید برای مدیریت آن با فرزندتان حل مسئله انجام دهید و محدودیت‌های را برای ابراز هیجانات خودتان و فرزندتان بگذارید.

هفت: با مدرسه فرزندتان یک تیم شوید. از تلاش‌های انها تشکر کنید. رابطه دوستانه با کادر مدرسه داشته باشید. خودتان را پذیرای پیشنهادات نشان دهید.

حتما ببینید

علل گاز گرفتن در کودکان

در رابطه با گاز گرفتن کودکان بخصوص در سنین پایین و در خانه یا مکان‌های …