در یک روز معمولی کودک شما ممکن است 20 بار مورد انتقاد و سرزنش قرار بگیرد. این درحالی است که پاداش ها و تحسین ها می تواند برای شکل دهی به رفتار موثرتر باشد اگر با نتایج منطقی و معقولانه همراه شوند.
با هم زمان های بدون ساختار داشته باشید: هر روز با هم 15 دقیقه وقت بگذارنید. بازی کردن با هم باعث تقویت ارتباط شما و فرزندتان می شود.
تحسین ها را فوری و زیاد ارائه دهید. تقویت مثبت یک ابزار رفتاری قوی و قدرتمند برای شکل دادن به رفتار است بخصوص وقتی از سمت والدین ارائه می شود.
از توکن ها (ستاره ها، برچسب ها و…) استفاده کنید . توکن ها می توانند هر چیز عینی و قابل ثبیت باشند که مثلا روی چارت قرار می گیرند و باید به سرعت بعد از رفتار مطلوب ارائه شوند. وقتی توکن ها به تعداد تعیین شده برسند او می تواند به مشوق دلخواه خود دست پیدا کند.
درخواست هایتان را با سوال پرسیدن همراه نکنید: دوست داری اینو ….. کنی؟ بلکه به شکل جمله خبری بگویید : من دیدم جورابت روی زمینه، دوست دارم برش داری.
حتما موقع صحبت کردن با فرزندتان تماس چشمی داشته باشید. با این کار شما مانع از این می شوند که فرزندتان شما را نادیده بگیرد. این کار را با شوخ طبعی همراه کنید. “مثلا اون چشم های گردت رو ببینم.”
به کودکتان به شکل مودبانه بفهمانید که آنها مساوی با شما نیستند. آنها باید بدانند که والدین صاحب خانه هستند و آنها مسئول انجام یک سری فعالیت ها هستند و نمی توانند برای وسایل خانه تصمیم گیری کنند یا آنها را مال خودشان بدانند و والدین تعیین می کنند می توانند به آن ها دست پیدا کنند یا خیر.
اگر جریمه یا محرومیت را برای کودکتان در نظر گرفتید، به آنها پایبند بمانید. اگر شما فقط بعضی موارد فرزندتان را مثلا به خاطر زدن دوستش جریمه می کنید، او می فهمد که مثلا 40 درصد موارد توبیخ خواهد شد پس به احتمال بیشتری آن رفتار باز هم انجام خواهد شد. اگر نتایج رفتار منفی همیشگی و ثابت نباشد، قطعا تکرار آن ها بیشتر خواهد شد.
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: راهکارهای مدیریت رفتار برای کودک بیش فعال: اگر داد بزنی، شنیده نمی شوی ]