چهارشنبه , 7 آذر 1403
خانه » بزرگسال » بیشتر بدانیم » اهمیت خودآگاهی برای بزرگسالان بیش فعال

اهمیت خودآگاهی برای بزرگسالان بیش فعال

مغز افراد بیش‌فعال تکیه زیادی به تفکر جادویی دارد. شما می‌خواهید اتفاقات متفاوت باشند و امیدوارید که این تغییرات خودکار اتفاق بیافتند بدون اینکه تلاش کنید. یا با مغز بیش‌فعال خود می‌جنگید و آن را انکار می‌کنید یا چون خیلی زیاد درباره چیزی فکر می‌کنید، تصور می‌کنید آن را انجام داده اید.

اما چه چیزی باعث رشد و موفقیت واقعی می‌شود؟  تشخیص دادن تفاوت‌های ناشی از بیش‌فعالی و در آغوش گرفتن خود واقعی شما. هرچه بیشتر خودتان را بشناسید و همین فردی که هستید را تحسین کنید، راحت‌تر هست که توانایی هایتان ر افزایش دهید و در جاهایی که نیاز هست تغییراتی را ایجاد کنید.  تغییر یک فرایند هست و هرچه بیشتر این فرایند را درک کنید، تغییر راحت‌تر خواهد بود.

  • آگاهی به بیش‌فعالی با خودآگاهی آغاز می‌شود. خودآگاهی با درک درست نقاط ضعف و قوت همراه است. لیستی از کارهایی که دوست دارید انجام بدهید و دوست ندارید، تهیه کنید و چگونه آرزو دارید کار کنید. بدون خود آگاهی امکان دارد مسیری را در زندگی انتخاب کنید که برای شما مناسب نیست. براساس این لیست تهیه شده به دنبال تقویت نقاط قوت خود و جبران ضعف‌های خود باشید. وقتی بدانید چه چیزی مغزتان را شارژ می کند، می‌توانید متعهد شوید که آن را در برنامه خودتان قرار دهید.
  • پذیرش خود را تمرین کنید. شما ممکن است همه چیز را در رابطه با خودتان دوست نداشته باشید. اما وقتی می پذیرید که چه کسی هستید، چگونه فکر می‌کنید، چگونه کارها را انجام می‌دهید، معمولاً انجام کارها راحت‌تر خواهد بود. یک محیط خالی از قضاوت برای خودتان درست کنید. وقتی خودت را می پذیری، راحت‌تر هم عمل می‌کنی. چرخه خود انتقادی را بشکنید احساس گناه شما را در شکست و ناامید نگه خواهد داشت.
  • بدانید که همیشه یک گزینه برای انتخاب دارید. این که بپذیرید ضعف‌هایی دارید به این معنا نیست که نمی توانید کاری برای آن‌ها بکنید. شما می‌توانید انتخاب کنید که در هر موقعیت چگونه پاسخ دهید و چگونه عمل کنید. به‌جای تمرکز بر کارهایی که نمی‌توانید بکنید، تمرکز کنید بر کارهایی که می‌توانید انجام دهید.
  • به توانایی خودتان برای متفاوت انجام دادن کارها اعتماد کنید. آیا باورهایی دارید که شما را محدود کند؟ آیا در ارزیابی توانایی هایتان واقع‌گرا هستید؟ تفکر همه یا هیچ یا سیاه و سفید را کنار بگذارید و آن موقع می‌توانید تغییر ایجاد کنید.
  • به مغزتان یک نقشه ذهنی بدهید. باور کنید که این قدرت را دارید تغییراتی در زندگی ایجاد کنید. اهداف خود را جزئی کنید. زمانی که روی چند هدف به صورت همزمان کار می کنید، کمتر احتمال دارد به همه آن‌ها دست پیدا کنید.
  • راهبردهای موفقیت: تغییر اتفاق می‌افتد وقتی‌که راهبردها مشخص، واقع گرایانه و عینی هستند. هرچه بیشتر خودتان را بشناسید، طراحی راهبردهای دوستانه با بیش فعالی راحت‌تر خواهد بود. 2 قدم دارید اول ایجاد راهبردها و بعد با انگیزه کردن خودتان برای انجام آن‌ها.
  • عمل کنید. معمولا موانعی در راه عمل کردن هست مثل نگرانی های درونی(خودگویی های منفی اجتناب، شک و..) و اتفاقات بیرونی مثل حوادث جدید. برای مقابله با آن‌ها اماده باشید. هرچه بیشتر مغز بیش فعال خودتان را بشناسید اماده تر خواهید بود.

[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: نشانه های نقص در کارکردهای اجرایی در افراد بیش فعال ]

حتما ببینید

عادت ها و نکات مهم برای ایجاد آنها

عادت ها کلید تغییر رفتار هستند.  ما به عادت های قدیمی می چسبم چون آنها …