شنبه , 3 آذر 1403
خانه » درمان » مدیریت بهتر کارکردهای اجرایی بزرگسال » راهبردهایی برای تصمیم گیری راحت تر بزرگسال بیش فعال

راهبردهایی برای تصمیم گیری راحت تر بزرگسال بیش فعال

تصمیم‌گیری برای افراد بیش‌فعال کار سختی است گاهی این تصمیمات برسر مسائل مهم و بزرگ زندگی هست مثل اینکه دانشگاه بروم یا کار کنم و گاهی بر سر موضوعات معمول و جزئی زندگی روزمره مانند خرید بلوز یا تی شرت؟
معمولاً دودسته از افراد وجود دارند. افرادی که زمان زیادی را صرف تصمیم  گیری، بررسی، فکر کردن می‌کنند و افرادی که خیلی خیلی سریع تصمیم می گیرند.  راه حل برای  هر دو دسته تقریبا یکسان هست.
چند پیشنهاد:
• تصمیم بگیرید که چه قدر زمان صرف تصمیم‌گیری خود بکنید: یک ددلاین بگذارید برای خودتان و برای میزان زمان مناسب برای تصمیم‌گیری را مشخص کنید. اگر شما خیلی تکانشگرانه تصمیم می گیرید این کار کمک می‌کند که بیشتر فکر کنید و اگر خیلی زیاد وقت می گذارید زمان شما را محدود می‌کند.
• پیش نیازها را مشخص کنید. هدف شما چیست؟ چند دقیقه وقت بگذارید برای فکر کردن به اینکه می‌خواهید به چه چیزی دست پیدا کنید. مهم نیست که رفتن به دانشگاه هست یا پذیرفتن پیشنهاد یک مهمانی فقط در رابطه با چیزی که می خواهید انتخاب کنید باید ذهنتان واضح و روش باشد و اینکه چرا آن را می خواهید. در این صورت نتایج عالی به دست خواهد آمد.
• زمانی را صرف جستجوی واقعیت ها در رابطه با تصمیم، بدون ارزیابی آن بکنید. شما در این مرحله فقط دارید اطلاعات جمع می‌کنید. وجود تعدادی زیادی از واقعیت‌هایی که جمع کرده اید، ممکن است کار انتخاب را  برای شما پیچیده‌تر کند،
• نتیجه هر انتخاب را در نظر بگیرید. چه هزینه‌ای برای شما خواهد داشت؟ چه منفعتی به دست خواهید آورد؟ مشکلی ندارد که هیجانات خود را هم در نظر بگیرید. گفتن من فقط میخوام.. اشکالی ندارد اگر سایر عوامل را هم در نظر گرفته باشید.
• گزینه هایتان را با نیازمندی هایتان مقایسه کنید. کدام گزینه شما را به هدف نزدیک تر می‌کند. می‌توانید از یک کاغذ برای نوشتن مزایا و معایب استفاده کنید.
• ارزیابی کنید. آیا به جواب رسیدید؟ اگر بله، کار شما تمام شده  است، اگر نه گزینه هایی که معقول نیستند را حذف کنید و آنهایی که باقی می‌مانند را بررسی کنید.
• وقتی ارزش همه گزینه‌هایی که در ذهن شما هست برایتان یکسان هست، ساده‌ترین بهترین خواهد بود.

اگر همه این مراحل را انجام دادید و باز هم نتوانستد انتخاب کنید، شما تمایلات کمال گرایانه دارید که ترس از خطا بودن انتخاب را در شما ایجاد می‌کند. هیچ اشکالی ندارد اگر خطا کنید وقتی‌که شما همه این مراحل را رفته‌اید و تصمیم آگاهانه‌ای داشته‌اید. اگر جلو رفتید  و دیدید گزینه مناسبی را انتخاب نکرده‌اید می‌تواند در زمان مناسب سراغ یک گزینه دیگر بروید.

[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: گاهنامه بیش فعالوژی: مدیریت زمان ]

حتما ببینید

 ضرورت وجود عادت ها یا روتین های روزمره در زندگی افراد بیش فعال

 ضرورت وجود عادت ها یا روتین های روزمره در زندگی افراد بیش فعال سلول های …