سبک زندگی مادران می تواند پیش بینی کند که چه زمانی کودک آنها حملات قلبی یا سکته مغزی را در آینده تجربه خواهد کرد.
فرزندان مادرانی که سبک زندگی سالمی دارند، یک دهه دیرتر از سایر کودکان دچار مشکلات قلبی عروقی می شوند به نسبت مادرانی که سبک زندگی ناسالمی دارند.
مادران اولین مراقبان سلامت کودکان هستند. این تاثیر مادرانه تا دوره بزرگسالی فرزندان آنها ماندگار می ماند.
والدین سلامت خود را از طریق ژن ها و محیط به فرزندان خود منتقل می کنند. در این مطالعه فرزندان 1989 والد برای مدت 46 سال مورد بررسی قرار گرفتند. سلامت قلبی عروقی والدین از طریق ملاک های زیر بررسی شد: سیگار نکشیدن، عادات غذایی سالم، فشار خون، توده بدنی نرمال، فعالیت بدنی، کلسترول خون و قند خون. نتایج نشان داد که فرزندان مادرانی که سلامت قلبی عروقی داشتند 9 سال دیرتر از فرزندان دارای مادران با مشکلا قلبی دچار بیماری های قلبی شدند.
این نتایج تحت تاثیر سلامت مادر در دوران بارداری و محیط زندگی مادر است. مادرانی که فشار خون بالا یا دیابت دوران بارداری دارند، معمولا این ریسک فکتورها از ابتدا در کودک هم ایجاد می شود. بعلاوه مادران مهم ترین الگوهای رفتاری برای کودکان خود هستند.
پسران بیشتر از دختران تحت تاثیر الگوهای ناسالم زندگی مادران قرار می گیرند. اگرچه هر کسی مسئول سبک زندگی خودش هست ولی افرادی که ریسک بیماری های قلبی را از مادران خود به ارث می برند، می توانند این ریسک را با ورزش و تغذیه مناسب کم کنند و اگر این کار را نکنند ریسک مشکلات قلبی عروقی برای آنها دو برابر بیشتر می شود.
منبع مقاله:
Muchira JM, Gona PN, Mogos MF, et al. Parental cardiovascular health predicts time to onset of cardiovascular disease in offspring. Eur J Prev Cardiol., 2020 DOI: 10.1093/eurjpc/zwaa072
[برای کسب اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: اهمیت آموزش والدین پیش از تولد فرزند]