سه شنبه , 19 فروردین 1404
خانه » درمان » مدیریت بهتر کارکردهای اجرایی بزرگسال » بیش فعالی در بزرگسالان: چطور موتور مغزم را روشن کنم تا کاری را شروع کنم؟

بیش فعالی در بزرگسالان: چطور موتور مغزم را روشن کنم تا کاری را شروع کنم؟

وقتیکه یک بزرگسال بیش فعال باید کاری را انجام دهد که زمان نهایی برای آن وجود دارد، معمولا شرایط برای او اینگونه پیش می رود: وقتیکه لیست انجام کارهایی که فرد در طی روز دارد کم است و زمان زیادی برای انجام آن دارد آن کارها انجام نمی شوند. چون او فکر می کند به اندازه همه زمان هایی که در دنیا وجود دارد وقت دارد تا به کارهایش رسیدگی کند. او صبر می کند تا نقطه شروع لذت بخش خود را پیدا کند. اما آن زمان معمولا وقتی هست که کار اینقدر اضطراری شده که حالت اضطرار به او انگیزه انجام دادن ان را می دهد.

[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه کنید: نشانه های رایج اما مورد غفلت واقع شده در بزرگسالان بیش فعال

واقعیت دیگر این است که اگر بزرگسال بیش فعال کاری را زود شروع کند، معمولا تکمیل آن زمان بیشتری به طول می انجامد تا وقتیکه آن را در نزدیک ترین زمان به ددلاین انجام می دهد. برای مثال اگر قرار است وسایل سفرش را جمع کند اگر این کار را صبح قبل از شروع سفر شروع کند 45 دقیقه از او زمان می گیرد در حالیکه 2 تا از وسایلش را هم ممکن است فراموش کند اما اگر این کار را روز قبل شروع کند ممکن است 12 ساعت و 45 دقیقه از او وقت بگیرد .

از طرف دیگر اگر کاری را دیر شروع کند به او استرس زیادی وارد می شود، استرسی که می تواند بیماری زا باشد. چون در این صورت زمان کافی برای دستیابی به موفقیت نخواهد داشت.

در واقع یکی از مشکلات عمده افراد بیش فعال تخمین زمان مورد نیاز برای انجام یک فعالیت است. انها معمولا زمان را کمتر از حد مورد نیاز تخمین می زنند. بهتر است آنها یاد بگیرند زمانی که برای خودشان در نظر می گیرند را ضربدر 3 یا 5 کنند .

راهکارهایی که به افراد بزرگسال بیش فعال کمک می کند:
1- در رابطه با زمان مورد نیاز برای انجام کارها واقع گرا باشید. همه چیز معمولا بیشتر از آنچه که شما فکر می کنید طول میکشد.
2- شما نمی توانید همه کارها را بی عیب و نقص انجام دهید. برای مثال گاهی تمرکز زیاد بر عالی بودن در کار منجر به فراموشکاری در رابطه با فرزندتان می شود یا برعکس.
3- محیطتان را طوری تنظیم کنید که تمرکز کردن را برای شما آسان کند. برای مثال کم کردن عوامل حواس پرت کن ار طریق خاموش کردن وسایل دیجیتالی، بستن در اتاق، استفاده از هدفون و.. کمک کننده اند.
4- همه وسایل مورد نیاز بریا انجام کارتان را در اطراف خود قرار دهید. فاصله گرفتن از انجام کاری که در حال انجام آن بودید، معمولا باعث می شود که در برخی موارد آن کار مجدد شروع نشود.
5- در بین فعالیت ها به خودتان زمان استراحت بدهید.
بهترین چیزی که برای شما موثر است را پیدا کنید. شاید این راهکار برای فرد دیگری بهترین نباشد. 

[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه کنید: نشانه های اختلال نقص توجه و بیش فعالی در بزرگسالان ]

 

حتما ببینید

چطور کارهایم را فراموش نکنم؟

چطور کارهایم را فراموش نکنم؟ سوال شایعی که دسته گسترده ای ازافراد بیش فعال و …