فردی که در کودکی اختلال نقص توجه و بیش فعالی او تشخیص نگرفته و درمان نشده باشد در بزرگسالی با مشکلات زیادی مواجه می شود که می تواند فشار روانی و استرس زیادی را برای او ایجاد کند. بعلاوه مشکلات همراه با نشانه های این اختلال می تواند منجر به شکست در حوزه تحصیلی، شغل و روابط بین فردی شود.
از جمله نشانه های این اختلال در بزرگسالی عبارت اند از :
فقدان تمرکز: یعنی به راحتی حواس این افراد پرت می شود برایشان گوش دادن به یک مکالمه طولانی کار سختی است ، بعضی اوقات جزییات را نادیده می گیرند و همچنین کارها را نیمه تمام رها می کنند.
تمرکز زیاد: در ست است که افراد بزرگسال بیش فعال زود حواسشان پرت می شود، اما از طرف دیگر توانایی دارند به نام هایپرفوکوس (توانایی توجه خیلی بالا) که باعث می شود برای مدت بسیار طولانی روی کار مورد علاقه خود بمانند و این موضوع اسیب هایی را برای آنها می تواند ایجاد کند در کنار جنبه های مثبتی که دارد.
[ برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: گاهنامه بیش فعالوژی : هایپرفوکوس (توجه خیلی زیاد)]
بی نظمی: زندگی می تواند برای آنها خیلی شلوغ و بی نظم باشد. معمولا وسایل در جای درست خود قرار نمی گیرند و این مشکلاتی را برای آنها در اولویت بندی کارها و برنامه ریزی می تواند ایجاد کند. آنها معمولا نمی توانند وسایل مورد نیاز خود را راحت پیدا کنند.
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه کنید: نشانه های رایج اما مورد غفلت واقع شده در بزرگسالان بیش فعال ]
مشکلات مرتبط با مدیریت زمان: آنها اغلب نمی توانند به شکل درستی از زمان استفاده کنند. کارها را معمولا به تعویق می اندازند و معمولا دقیقه نود کارهایشان را انجام می دهند. اگر کاری برای آنها خسته کننده باشد، معمولا انجام نمی دهند یا خیلی دیر انجام می دهند. معمولا در لحظه حال زندگی می کنند و نمی توانند زمان گذشته یا آینده را به درستی در نظر بگیرند.
فراموشکاری: معمولا افراد بزرگسال بیش فعال خیلی چیزها را فراموش می کنند مثل جلسات یا قرار ملاقات های یا وسایل مهم خود را. این موضوع می تواند به روابط بین فردی و شغل انها آسیب بزند و ممکن است اطرافیان آنها را گیج ، بی دقت یا کم هوش ببینند.
تکانشگری: افراد بزرگسال بیش فعال معمولا وسط حرف دیگران می پرند یا رفتارهای اجتماعی نامناسبی دارند یا کار دیگران را قطع می کنند یا بدون توجه به نتیجه چیزی، کارهایی را انجام می دهند.
مشکلات هیجانی: در زندگی افراد بیش فعال هیجان همیشه در جریان است و آنها هیجانات را با شدت بیشتری تجربه می کنند. آنها خیلی زود خسته می شوند و دنبال هیجان می گردند. ناکام شدن حتی به میزان کم باعث افسردگی و چرخه های خلقی متعدد در آنها می شود.
تصویر از خود ضعیف: افراد بیش فعال معمولا از خودشان خیلی انتقاد می کنند که منجر می شود به اینکه تصویر منفی از خودشان در ذهنشان داشته باشند. این به خاطر مشکلات ناشی از نشانه های اختلال است که بر روند عملکرد تحصیلی و شغلی و بین فردی آنها اثر می گذارد.
فقدان انگیزش: نداشتن انگیزه برای انجام خیلی از کارها یکی از ویژگی های این افراد است و وقتی این ویژگی با اهمال کاری و مهارت ضعیف سازمان دهی کارها همراه می شود، مشکلات زیادی را برای بزرگسال بیش فعال ایجاد می کند. او نمی تواند یک پروژه راتمام کند یا نمی تواند روی کار طولانی تمرکز کند.
بیقراری و اضطراب: بدن این افراد مثل یک موتور روشن است و دوست دارد مداوم حرکت کند. حتی وقتی نشسته اند دایم در حال حرکت دادن دست و پای خود هستند. این بی قراری حرکتی منجر به انجام نشدن دسته ای از کارها می شود که در ادامه با ناکامی و اضطراب همراه است. اضطراب یکی از مشکلات همراه با بیش فعالی است چون آنها به صورت مداون حوادث نگران کننده ای را تجربه می کنند.
خستگی: خستگی که بزرگسالان بیش فعال تجربه می کنند می تواند به چند دلیل باشد: به خاطر پر تحرکی، مشکلات خواب یا نتیجه تلاش مداومی باشد که بزرگسال بیش فعال برای حفظ تمرکز خود انجام می دهد.