چهارشنبه , 7 آذر 1403
خانه » درمان کودک » آموزش والدین وفرزندپروری » رازهایی برای قانونمندی بیشتر کودکان بیش فعال

رازهایی برای قانونمندی بیشتر کودکان بیش فعال

همه کودکان دربرابر قانون مقاومت می کنند اما کودکان بیش فعال تمایل بیشتری به جنگیدن با قانون دارد. برای مقابله با این شرایط و جلوگیری از جنگ قدرت والدین باید در مقابل شرایط مداوم در حال تغییر صبور، دارای ثبات رفتاری و خلاق باشند.

کودک بیش فعال من معمولا انجام دادن کاری که از او خواستم را نمی پذیرد: گاهی والدین در چرخه ای قرار می گیرند که انجام دادن کارهای معمول روزانه مثل (به خواب رفتن یا مشق نوشتن) برای انها تبدیل به میدان جنگ می شود. کودک سرانجام تبعیت می کند اما چالش های به وجود آمده همه را خسته و عصبانی می کند. یکی از بهترین راه ها برای کم کردن این جنگ و دعواها، ایجاد روتین های روزانه است و داشتن یک برنامه منظم برای انجام کارها. برای مثال داشتن یک ساعت دقیق برای مطالعه کردن و یک ساعت مشخص برای تلویزیون دیدن.

[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: گاهنامه بیش فعالوژی: برنامه روتین های روزانه (دانلود فایل) ]

کودک بیش فعال من به جریمه ها و محرومیت ها اهمیتی نمی دهد: نتایج منفی و محرومیت ها زمانی بیشترین اثر را دارد که بلافاصله پس از قانون شکسته شده به کار گرفته شوند. اگر آنها با فاصله به کار گرفته شوند، تاثیر هیجانی که بر کودک گذاشته می شود کم خواهد شد. نتایج باید بازه های زمانی واقع گرایانه داشته باشند. به اندازه کافی طولانی باشند که به کودک درسی را یاد دهند و به اندازه کافی کوتاه باشند که کودک فرصت انجام رفتار خوب را پیدا کند. نتایج خیلی بیرحمانه و سخت باعث می شود که کودک از منبع قدرت رنجیده شود و خشم بیشتری نشان دهد.

من نمی توانم چیزهای که فرزندم می گوید را باور کنم: برای کودکان بیش فعال دروغ گفتن یک مکانیسم کنار آمدن است. یک دروغ راهی است که فرد توسط آن فراموشکاری خود را مخفی می کند و از انتقاد و مجازات اجتناب می کند یا از احساس گناه و شرم همراه با شکست های مکرر فاصله می گیرد. باید دلایل پشت دروغ گفتن فرزندتان را شناسایی کنید . اگر او دروغ می گوید که از محرومیت و نتایج منفی اجتناب کند، بر رفتارش نظارت کنید و برای رفتار دروغ گفتن، نتیجه منفی قرار بدهید. اگر به خاطر شرم و گناه دروغ می گوید، به او کمک کنید تابتواند براین احساسات غلبه کند.

کودکم من را جدی نمی گیرد: به دلایل زیادی کودک به والدین خود احترام نمی گذارد: آیا قوانین روشن و واضح هستند؟ قوانی مهم را به شکل دیداری یا نوشاتاری در معرض دید بگذارید. آیا کودک آنها را غیر عادلانه م یبیند؟ شاید نیاز است بیشتر درباره آنها صحبت کنید. نکته نهایی مهم این است که اگر می خواهید قوانین اجرا شوند، باید آنها را به شکل با ثبات و مداوم پیگیری کنید . اگر صرفا تهدید کنید، قدرت والدگری خود را تخریب می کنید.

کودک بیش فعال من به همه چیز واکنش شدید دارد: هیجان پذیری بالا از ویژگی های بیش فعالی هست. برای افراد بیش فعال شکست فقط ناامید شدن نیست بلکه فاجعه هست. در شرایطی که سایر کودکان فقط به خاطر شکست اعتراض می کنند، کودک بیش فعال با خشم و واکنش های شدید هیچانی پاسخ می دهد. اما به یاد داشته باشید که واکنش بیش از حد به نظم و قانون نتیجه اختلال نیست. ایا کودکتان واکنش شدید نشان می دهد چون احساس دوست داشته نشدن، تنها ماندن، کمک نداشتن و یا سخت بودن کار را دارد؟

کودکم به حرف من گوش نمی کند: اگر کودکتان مکرر ا به حرف شما توجه ندارد، خودتان را ارزیابی کنید که آیا خیلی انتقاد گر و منفی هستید؟ آیا مکالمات شما به زنجیره ای از سخترانی ها تبدیل شده به جای اینکه مکالمه متقابل باشد؟ سعی کنید کودکتان را در فرایند تعیین قوانین و پاداش ها ومحرومیت های آن درگیر کنید. کودکی که درگیر شده احتمال بیشتری قوانین را رعایت خواهد کرد. (دکتر پتر جاکسا)

حتما ببینید

مهم ترین گام در درمان فرزندتان، اولویت دادن به خودتان هست.

شرایطی را فرض کنید که در هواپیما هستید و به دلیل کمبود اکسیژن از مسافران …