شنبه , 3 آذر 1403
خانه » درمان کودک » آموزش والدین وفرزندپروری » رشد اجتماعی کودک بیش فعال در دوره کرونا

رشد اجتماعی کودک بیش فعال در دوره کرونا

 زندگی در دوره کرونا حالتی از انزوای اجتماعی را برای همه مردم ایجاد کرده است. این موضوع برای کودکان که در حال رشد مهارت های اجتماعی خود هستند می تواند آسیب زیادی را ایجاد کند چرا که رشد مهارت های اجتماعی نیاز به حضور در جمع و به چالش کشیدن این مهارت ها را دارد.  برای کودکان بیش فعال این انزوای اجتماعی خطرناک تر هم هست چون آنها تاخیرهایی در رشد اجتماعی و هیجانی دارند و این فاصله اجتماعی در دوره کرونا آنها را هرچه بیشتر در این ابعاد رشدی عقب نگه می دارد.

فقدان ارتباطات اجتماعی در دوره کروتا یک استرسور بزرگ برای خانواده ها شده است. بهترین کاری که در این دوره می توانید انجام بدهید حفظ سلامت خانواده و ایجاد فرصت هایی برای یادگیری اجتماعی در خانه هست که باعث تقویت تعاملات کودک می شود. 

با توجه به این که حدود 1 سال است که کرونا در جهان انتشار پیدا کرده و هنوز راه درمان قطعی برای آن یافت نشده است، باید به دنبال راهکارهایی برای جبران تاخیرهای رشدی کودکان بیش فعال بود. الان زمان خوبی برای آموزش رفتارهای اجتماعی است تا بعدا کودک بتواند آنها را به محیط بیرون تعمیم دهد. در ادامه راهکارهایی برای رشد مهارت های اجتماعی هیجانی ارائه می شود:

  • یک راه ایجاد این مهارت های اجتماعی صحبت کردن در جمع های خانوادگی در رابطه با یک موضوع هست. کودک می تواند از قبل در رابطه با آن موضوع در گوگل سرچ کند. با این کار (به یادآوردن جنبه های مختلف آن موضوع) حافظه فعال او تقویت می شود، نوبتی صحبت کردن را می تواند باد بگیرد، گوش دادن فعالانه را می تواند تجربه کند، می تواند پرسش و پاسخ های معنادار کند و همچنین همدلی را می آموزد.[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: چگونه استفاده فرزندم از وسایل دیجیتالی را در شرایط کرونا مدیریت کنم؟ ]
  • هر زمانی که با کودکتان بازی می کنید حتی اگر 5 دقیقه لگو بازی باشد، کودک شما دارد از شما یاد می گیرد. شما مدلی برای او هستید که چگونه می تواند نوبت را رعایت کند، چگونه نظر خود را به شکل مثبت بیان کند یا ایده هایش را به شکل بازی در آورد. اینها مهارت هایی هست که در بازی با سایر کودکان نیز لازم می شود.
  • بازی های تقلیدی با کودکتان انجام دهید و خلاقیت را نیز چاشنی بازی کنید.  روبروی کودکتان بنشینید، آماده باشید که او را تقلید کنید. آنچه که کودکتان انجام می دهد یا بازی می کند را تقلید کنید. سپس یک حرکت جدید به بازی اضافه کنید. بعد منتظر بمانید و ببینید که او چه کار می کند. بعلاوه هرچه کودکتان می گوید را تکرار کنید. یک لغت یا ایده اضافه کنید و بعد منتظر بمانید او دوباره چه می کند. تقلید کردن رفتار او و همچنین اضافه کردن لغات و ایده ها به کلام و بازی او تخیل کودک شما را گسترش می دهد و به او منعطف بودن را یاد می دهد و در عین حال سرگرم کننده است. 
  • بازی های نوبتی با هم انجام دهید تا تمرین منتظر ماندن برای او باشد. 
  •  با هم کتاب بخوانید ولی نه به صورت واژه واژه. با هم تصویر  کتاب را نگاه کنید و درباره احساسات و اتفاقات در تصویر خودتان صحبت کنید تا حل مساله، شناسایی هیجانات و درک دیدگاه دیگران در او قویتر شود. 
  • او را تحسین کنید. تحسین کردن را مثل یک الگو برای او انجام دهید تا او هم یاد بگیرد در بازی با همسالان فیدبک های مثبت بدهد. بچه هایی که جملات مثبت می گویند به سمت هم جذب می شوند. 
  • رفتارهای مثبت او را یادداشت کنید و در قلک یا جعبه بیاندازید. با هم آنها را بخوانید تا به خاطر آنها پاداش بگیرد. 

 

[ برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: گاهنامه بیش فعالوژی: برنامه روتین های روزانه (دانلود فایل) ]

حتما ببینید

 ضرورت وجود عادت ها یا روتین های روزمره در زندگی افراد بیش فعال

 ضرورت وجود عادت ها یا روتین های روزمره در زندگی افراد بیش فعال سلول های …