در دهه های اخیر والدین با تغییر روشهای فرزند پروری خود گاهی مشکلاتی را ایجاد میکنند که کودک تا دوره بزرگسالی نیازمند درمان برای حل آنها میباشد. این تقصیر ما نیست چون وقتیکه ما والد شدیم هیچ توضیحی یا دستورالعملی برای اینکه چگونه عمل یا رفتار کنیم در مقابل فرزندمان دریافت نکردیم.
این 5 نشانه نشان میدهد که شما مرزهای والدگری خوب را شکسته اید و به سمت منطقه آسیبرسان از لحاظ هیجانی در حرکت هستید.
گاهی نقشهایی به کودکان داده میشود که متناسب با سن و تواناییهای آنها نیست. برای مثال از یک کودک 7 ساله خواسته میشود که مراقب برادر 5 ساله خود باشد. شاید در دوره بچگی وظایفی از شما خواسته شده و شما هم به همین دلیل آن نقش را دارید برای فرزند خود تقلید میکنید. به الگوهای فرزندپروی خود نگاه کنید و اینکه از کجا میآیند و یک نقطه خوب برای ایجاد تغییر انتخاب کنید. از یک پرستار یا… کمک بگیرید. از کودک 7 ساله انتظار مراقب بودن یا انجام کارهای خانه را نداشته باشید. کودکان شما نباید هم صحبت شما در رابطه مشکلات اقتصادی یا روابط شما با همسرتان باشند. آنها را همدم هیجانات منفی و مشکلات خود نکنید. از یک بزرگسال قابل اعتماد برای خودتان کمک بگیرید. این وظایف هم از لحاظ هیجانی و هم فیزیکی به کودک شما آسیب میزند.
ما به کودکانمان یاد میدهیم با دیگران مهربان باشند و با دیگران طوری رفتار کنند که دوست دارند با خودشان رفتار شود. اما آیا آنها را به خاطر موقعیتهای که خارج از کنترل آنها هست سرزنش میکنیم؟ آیا وقتی کاری برایشان می کنیم، انتظار داریم آنها هم در مقابل کاری کنند؟ قبل از صحبت کردن فکر کنید. اگر احساس گناه در آنها ایجاد کردید عذرخواهی کنید.
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: توصیه هایی برای مدیریت مشکلات رفتاری کودکان ]
اگر فرزند شما در مهمانی قشقرق میکند شما هم مثل او شروع نکنید به دادوبیداد کردن در رابطه با اینکه از دستش دیوانه شدهاید. چون این رفتار شما کمک کننده نیست. ابتدا هیجانات خود را تنظیم کنید و بعد به فکر آموزش درست رفتار کردن به فرزندتان باشید.
کودکان ما دوستان ما نیستند. مهم نیست که چه قدر کودکمان را دوست داریم تا زمانی که آنها بالغ نشدهاند نمیتوانید مثل یک بزرگسال رازهای خود را به آنها بگویید این کار از لحاظ ذهنی آسیب زننده هست. شما فقط میتوانید به کودکتان این اطمینان را بدهید که میتواند رازهایش را به شما بگوید. این یک جاده یک طرفه هست.
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه کنید: اهمیت آموزش والدین پیش از تولد فرزند ]
درسته که الآن عصر وسیله های دیجیتالی هست اما به یاد داشته باشید که مغز کودکان در حال رشد هست و نمی تواند تصمیمات بالغانه ای بگیرد. اغلب کودکان تمام ساعت در معرض وسایل دیجیتالی هستند. برای مال شما میخواهید بخوابید و فرزندتان میخواهد بیدار بماند و بازی ویدئویی انجام دهد و شما اجازه میدهید. بدون کنترل اینکه این بازیها چه هستند و چند ساعت انجام شدهاند.
[برای کسب اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: دروغگویی کودکان، عوامل و راهکارها (همراه با توضیحات اختصاصی برای کودکان بیش فعال) (دانلود فایل) ]