شنبه , 16 فروردین 1404
خانه » درمان کودک » آموزش والدین وفرزندپروری » چگونه مکان خواب کودک را جدا کنیم؟

چگونه مکان خواب کودک را جدا کنیم؟

اگرچه کودکان ازادی های جدیدی که به دست می اورند را دوست دارند ولی آنها مرزهای قوانین شما را امتحان می کنند چون برای آنها تنها رها شدن در تهت خواب می تواند ترسناک باشد.

پس چطور می توانید عادت جدید تنها خوابیدن را در او شکل بدهید؟

اول باید بدانید که انجام این انتقال از تخت خودتان به تخت خودش، یک حرکت بسیار بزرگ برای کودک هست. به طور طبیعی این باعث احساس ناایمنی در او می شود. او نیاز به حمایت دارد که یاد بگیرد چطور در تختش بخوابد و به آن عادت کند. در واقع این یک ازمون است برای اینکه صبر شما به عنوان والدین به چالش کشیده شود.

قبل از اینکه محل خواب او را تغییر بدهید مطمئن شوید که عادت های خواب او به درستی شکل گرفته اند. این روتین ها را وقتی که قرار است در تخت خودش بخوابد هم دنبال کنید.

از طریق اشاره به یکی از دوستان یا اقوامی که هم سن او هستند و تختی برای خوشان دارند، او را هیجان زده کنید برای انجام این تغییرو کتاب خواندن در رابطه با این موضوع هم خیلی کمک کننده است.

تغییر محل خواب را زمانی که تازه آموزش توالت را شروع کرده اید یا قصد نقل مکان به خانه جدید دارید شروع نکنید.  پذیرش همه این تغییرات همزمان برای کودک کار بسیار سختی است.

اگر قصد دارید فرزند جدیدی داشته باشید، مطمئن شوید که تغییرات 3 ماه قبل از ورود کودک جدید اتفاق افتاده باشد.

اگر فرزند شما به سختی از شما جدا می شود، ایده خوبی است که تخت او را در همان جای که تخت نوزادی او بوده ابتدا قرار بدهید و پس از مدتی آن تخت را به اتاق خودش منتقل کنید.

اگر قصد خرید تختی را دارید، اجازه بدهید که کودک خودش انتخاب کند و در وصل کردن و چیدن آن به شما کمک کند. اگر از کسی دارید تخت را قرض می کنید، به او بگویید برای مثال” که تو به اندازه سارا بزرگ شده ای که او تختش را به تو داده است”

سعی کنید از همان وسایلی که در تخت نوزادیش بوده برای تخت جدید استفاده کنید  مثل بالشت و پتوی قبلی تا احساس اهمنیت بیشتر به او بدهد. یا عروس ک های داخل تخت قبلی را به تخت جدید بیاورید.

[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه کنید: اهمیت خواب در اختلال نقص توجه و بیش فعالی ]

از موسیقی های آرام بخش برای تخت جدید استفاده کنید. بسیاری از کودکان با صداهای ارامش بخش راحت تر به خواب می روند.

شب اول عادت خواب را یک ساعت زودتر آغاز کنید. برای کودکتان توضیح بدهید که او امشب در تخت بزرگش به خواب خواهد رفت. روتین های نرمال قبل از خواب را انجام بدهید. برای بعضی از کودکان اینکه در وسط اتاق بشینی و برایش کتاب بخوانید کافی است و برای بعضی دیگر بهتر است نزدیک آنها بنشینید.  با این روش او حضور شما را احساس می کند و احساس امنیت بیشتر به او خواهد داد. با ین روش او از تخت برای پیدا کردن شما بیرون نخواهد آمد و عادت ماندن در تخت شکل خواهد گرفت.

اگر او سعی می کرد در رابطه با موضوعی با شما مکالمه کند به او بگویید که فردا در رابطه با این موضوع صحبت خواهید کرد.

اگر او شروع کرد که از تختش بیرون بیاید ، به او بگویید که زمان خواب است و باید به تختش برگردد. آرام باشید و هیچ هیجانی نشان ندهید.  بدون صحبت اضافی او را به تختش برگردانید.

به کودکتان اجازه بدهید که با یک وسیله آرام بخش به تخت خودش برود. مثلا با یک کتاب یا عروسکی که دوست دارد.

از فعالیت های آرام بخش قبل خواب برای روتین های خواب کودکتان استفاده کنید تا به او کمک کند که راحت تر بخوابد.
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه کنید: مشکلات همراه با زمان خواب کودکان ]

حتما ببینید

مهم ترین گام در درمان فرزندتان، اولویت دادن به خودتان هست.

شرایطی را فرض کنید که در هواپیما هستید و به دلیل کمبود اکسیژن از مسافران …