شنبه , 3 آذر 1403
خانه » بزرگسال » بیشتر بدانیم » چالش های پذیرش تغییرات در افراد بیش فعال

چالش های پذیرش تغییرات در افراد بیش فعال

نکته جالبی که در رابطه با افراد بخصوص کودکان بیش فعال  وجود داد این است که آنها خودشان سریع تغییر فعالیت می دهند و مداوم از کاری سراغ کار دیگر می روند اما علی رغم این همه تغییری که خودشان ایجاد  می کنند، آنها  با تغییر مشکل دارند.

 

یکی از علت های اصلی  سخت کنار آمدن با تغییر این هست که نمی دانند تغییر را چگونه مدریت کنند.

مثال ساده آن آماده شدن برای  بیرون رفتن از خانه هست.

 

اما چه باید کرد:

به آنها بگویید که چه اتفاقی می خواهد بیفتد و چرا؟ از قبل برای آنها توضیح دهید که کجا می خواهید بروید و چه اتفاقی در آن محیط می خواهد بیفتد.

به آنها زمان بدهید که تغییر را بپذیرند:  اگر قرار است شما ساعت 12 از خانه بیرون بروید و لباس پوشیدن کودک شما 30 دقیقه طول می کشد شما حداقل یک ربع قبل یعنی ساعت 11:15 دقیقه به او اطلاع بدهید که 15 دقیقه دیگر زمانآماده شدن برای بیرون رفتن هست. بعلاوه برای او تایمر کوک کنید و به او بگویید که در ساعت 11:30 تایlر زنگ خواهد زد.

درباره آن صحبت کنید و به نگرانی های آنها گوش دهید: در رابطه با احساسی که او در این موقعیت ها تجربه می کند با او صحبت کنید. شنونده خوبی برای احساس کودکتان باشید و تلاش نکنید به سرعت بعد از شنیدن مشکل او،  به او راه حل بدهید . این کار مانع از ادامه ارتباط کودک با شما و بیان احساساتش می شود.

ساختارها و روتین  ها در این شرایط خیلی کمک کننده هستند چون  کارها از روی عادت  انجام خواهند شد و استرس کودک را تا حد زیادی کاهش می دهند.

برای اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه ساختن روتین ها برای کودکان و فواید آنها مجله بیشفعالوژی با موضوع جدول عادات روزانه را مطالعه کنید. گاهنامه بیش فعالوژی: برنامه روتین های روزانه (دانلود فایل)

تغییرات عمدی در طی روز برای کودک ایجاد کنید. این کا را با تغییرات مثبت آغاز کنید. برای مثال کودک شما هم پیتزا دوست دارد و هم ساندویچ همبرگر.  او در لیست غذای سفارش داده شده منتظر پیتزا هست ولی همبرگر دریافت می کند.

راهبردهای کنار آمدن و تنظیم هیجانات را به آموزش دهید. زمانی که حال او خوب هست با هم وقت بگذارید و جدول یا جعبه ای آماده کنید برای زمان هایی که احساس اضطراب ناشی از تغییر دارد. داخل این جدول یا جعبه فعالیت هایی قرار داده شده است که به او کمک می کنند حواسش از موضوع اضطراب آمیز پرت شود یا این فعالیت ها آرام بخش هستند. برای هر کودک این فعالیت ها می تواند متفاوت باشند.

بر جنبه های مثبت تغییر برای او تاکید کنید. به او بگویید که این تغییر چه مزایایی خواهد داشت. برای مثال نرفتن به پارک ، باعث می شود که شما زمان بازی بیشتری با هم داشته باشید و با هم بتوانید غذای خوشمزه آماده کنید.

حتما ببینید

عادت ها و نکات مهم برای ایجاد آنها

عادت ها کلید تغییر رفتار هستند.  ما به عادت های قدیمی می چسبم چون آنها …