شنبه , 3 آذر 1403
خانه » بزرگسال » بیشتر بدانیم » پ های چالش برانگیز برای افراد بیش فعال

پ های چالش برانگیز برای افراد بیش فعال

چالش های گروه P که افراد بیش فعال به میزان زیادی با آن مواجه می شوند.

والدگری درست یکی از انتظاراتی است که جامعه از این افراد بخصوص از زنان دارد و این باعث می شود که زنان بیش فعال فشار زیادی را تجربه کنند. به طور همزمان آنها با فشارهایی از سمت جامعه مثل اینکه بچه دار شو، خانه مرتب داشته باش و… مواجه هستند که همه این لایه های انتظارات، فشار زیادی را بر فرد بیش فعال وارد می نماید.

در ادامه افراد بیش فعال برای خودشان انتظارات درونی می گذارند که همراه با یک فشار درونی هست و اغلب این گفتگوهای ذهنی در قالب جملات اینجا باید تمیزتر باشه، این جا باید مرتب تر باشه و… خود را نشان می دهد. این گفتگوهای درونی به صورت خلاصه به آنها می گوید که تو باید بیشتر و بیشتر از انچه که تا کنون انجام دادی را انجام دهی.

این تمایل ذهنی برای بیشتر انجام دادن باعث می شود که آنها به خودشان اجازه استراحت کردن ندهند و از نظر آنها خروج از روندی که برای دستیابی به انتظارات سطح بالایی که برای خودشان مشخص کرده اند، قابل پذیرش نیست.

در ادامه با کمال گرایی مواحه خواهند شد که خیلی گول زننده هست.

از یک طرف کمال گرایی مثل یک موتور محرک باعث هل دادن آنها به سمت جلو می شود و از طرف دیگر کمال گرایی تاثیرات منفی روی سلامت جسمی و روانشناختی آنها خواهد گذاشت.

به دلیل داشتن سیستم پردازش کندتر این افراد فکر می کنند که باید یبشتر تلاش کنند تا به نتایج سایر افراد غیر بیش فعال دست پیدا کنند و ادامه دادن این تلاش کار سختی هست.
به دلیل سختی ادامه دادن تلاش، آنها دچار اهمال کاری می شوند و کارهایی که ازنظز ذهنی برای آنها خسته کننده و چالش برانگیز هست را عقب می اندازند.

برای اینکه سایر افراد در رابطه با آنها منفی فکر نکنند شروع به انجام کارهایی می کنند که دیگران را راضی نگه دارند و نقص های خود را پشت ماسک پنهان کنند.

به خاطر عملکرد متفاوت کارکردهای اجرایی در مغز این افراد جستجوی هدف و در ادامه برنامه ریزی برای این هدف فرایند چالش برانگیزی خواهد بود. گاهی این چالش در فعالیت های ساده زندگی روزمره مثل خرید کردن خودش را نشان می دهد. این که کدام لباس را بخرند و اولویت بندی کردن برای خریدها یکی از مسائلی است که به صورت روزمره فشار روانشناختی بر افراد بیش فعال وارد می کند.

آنها تمایل دارند که پتانسیل های خود که را بارور کنند اما به دلیل عملکردهای متفاوت مغزی گاهی نمی دانند که این خواسته چطور محقق می شود. برای مثال فرد بیش فعال می داند که توانایی بالایی در حیطه خلاقیت برای طراحی کردن دارد اما نمی داند با سطح توجه پایین چگونه این پتانسیل درونی بالا را استفاده کند.

و اخرین p چالش برانگیز برای آنها تلفن ها و رسانه های اجتماعی هستند که وقت و انرژی زیادی را از آنها می گیرد.

 

[ترجمه قسمتی از سخنرانی کیت موریوسف]

حتما ببینید

عادت ها و نکات مهم برای ایجاد آنها

عادت ها کلید تغییر رفتار هستند.  ما به عادت های قدیمی می چسبم چون آنها …