شنبه , 3 آذر 1403
خانه » درمان کودک » آموزش والدین وفرزندپروری » نکاتی مهم برای والدینی که علایم بیش فعالی دارند

نکاتی مهم برای والدینی که علایم بیش فعالی دارند

2-5 سال

مطمین شوید که از بودن با هم لذت می‌برید: برای  خودتان زمان‌هایی را طراحی کنید که به شکل منظم با او بازی می‌کنید. حتی اگر بازی برای شما خسته‌کننده هست باز هم بازی کنید . شما باید دلبستگی ایمن در رابطه با فرزندتان ایجاد کنید.

به نیازهای ابتدایی او توجه کنید: غذا، تعویض پوشک  و …  را شما باید در نظر داشته باشید و البته برای  شما سخت است. سعی کنید روتین بسازید. هم به کودک شما کمک می‌کند و هم به شما. یک روش نظم و سازمان‌دهی داشته باشید که بتوانید برای مثال به پوشک و تغذیه فرزندتان راحت‌تر دسترسی داشته باشید. وقتی‌که مثلاً می‌خواهید خرید بروید، یکمحل مشخص برای وسایل مورد نیاز کودکتان در موقع بیرون رفتن داشته باشید. دسترسی راحت به وسایل برای شما باید اهمیت زیادی داشته باشد.

[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: گاهنامه بیش فعالوژی: برنامه روتین های روزانه (دانلود فایل) ]

 

برای کودکتان هم ساختار و روتین بسازید. اینطوری برای او دنیا را قابل پیش بینی تر می‌کنید.  از تصاویر استفاده کنید . این لیست و توالی انجام کارها کمک می کند که شما هم بدانید که فرزندتان کارهایش را چگونه انجام داده است.

ایمنی و بازی:  گاهی در سالن های بازی ممکن است حواس شما پرت شود و مراقب نباشید. هر جا که فرزندتان را می‌برید اول مطمئن شوید  که به‌اندازه کافی ایمن هست تا اگر حواس تان پرت شد، نگران نشوید.

تقویت مثبت: تقویت کردن مستقل مواجه‌شدن با موقعیت‌های چالش آور، کنار آمدن با دوستان و… . او برای همه این‌ها باید تشویق شود.  به شکل تحولی انسان ها نیاز به تشویق و تنبیه شدن دارند. 2 برابر جملات منفی‌ باید بین شما و فرزندتان جملات مثبت ردوبدل شد. حتی شده اگر فعالیتی که او انجام می‌دهد را توصیف کنید.

قوانین: نتایج برای رفتارهای منفی باید وجود داشته باشند. اول در نظر داشته باشید که کدام رفتارها برای شما مهم‌تر هستند و فقط برای آن‌ها نتایج منفی ارائه دهید و هر بار که رفتار منفی اتفاق می‌افتد آن را ارائه دهید.

سن مدرسه
در این بازه سنی کودکان به دنبال ایجاد روابط دوستانه هستند. پس بهتر است قرارهای دوستانه برای آن‌ها بگذارید. بازی با یک کودک دیگر مهم است. اما مهم است که وقت مثبت هم با شما داشته باشد.
میزان زیادی از فعالیت‌های اجتماعی کودکان توسط مشاهده بزرگسالان اتفاق می‌افتد. پس مراقب باشید که شما روابطتان در خانه چگونه هست. تعاملات خودتان با دیگران را در نظر بگیرید.
مهم است که بتوانید فعالیت‌های روزانه او را برنامه ریزی کنید تا به سرگرمی‌هایش هم بپردازید. برای فرزندتان زمان هایی را اختصاص دهید و وسایلی را در اختیارش بگذارید که بتواند مهارت های و استعداد هایش را بروز دهد.
برنامه داشته باشد تا فعالیت‌هایش به‌موقع انجام شود و نیاز نباشد کارها را خیلی تکرار کنید . از نت پد ها و پست ایت ها استفاده کند. وایت بردها هم مهم هستند. اینها راه های خوب برای یادآوری تعداد زیاد فعالیت‌ها هستند.
به مشکلات آموزشی او رسیدگی کنید. او را در مسیر آموزشی راهنمایی کنید . مکان مشق نوشتن او را خالی از محرک‌های حواس پرت کن کنید. زمان مشق او را زمانی بگذارید که شما هم زمان برای رسیدگی به مشکلات او را داشته باشید.
زندگی اجتماعی: اگر زندگی اجتماعی کودکتان به شما وابسته است، شما باید حتما برای خودتان ریمایندر بگذارید و به یاد داشته باشید که در هفته فعالیت های اجتماعی داشته باشید.

[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: گاهنامه بیش فعالوژی: مدیریت زمان (دانلود فایل) ]

حتما ببینید

تاثیرات مثبت دوچرخه سواری برای کودکان بیش فعال

در یک مطالعه در رابطه با تاثیر دوچرخه سواری بر علایم بیش فعالی، محققان دریافتند …