شنبه , 3 آذر 1403
خانه » درمان » سایر درمان ها برای بزرگسال » موسیقی و بیش فعالی

موسیقی و بیش فعالی

مزایای موسیقی برای ذهن، بدن و سلامت کلی خیلی شناخته شده هستند. موسیقی باعث تنظیم خلق، کاهش استرس، بهبود حافظه و عملکردهای شناختی و حتی نظم دادن به زندگی روزمره می شود.
کودکان بیش فعال مزایای زیادی را در رابطه با موسیقی تجربه کرده اند. ریتمT ملودی، ضرب و آهنگ باعث افزایش توانایی تمرکز و مهارت های سازمان دهی آنها می شود و رفتارهای مطلوب را تقویت می کند و نشانه های بیش فعال را بهبود می دهد. حتی وقتی که آنها اسعدادی در موسیقی ندارند و یا موسیقی نمی نوازند، هر نوع موسیقی چه بتهوون باشد چه متالیکا می تواند به آنها کمک کند.
موسیقی باعث افزایش سطح توجه و تمرکز می شود. حالت تمپو گونه و ریتمیک موسیقی باعث بهبود نشانه های کم توجهی می گردد. نواختن یا یادگیری نواختن ابزارهای موسیقی مهارت های بارن برای توجه پایدار، تغییر توجه و کنترل تکانه و تصمیم گیری را ایجاد می کند. مطالعه ای نشان داده است کودکانی که ابزارهای موسیقی می نوازند در قسمت های شنیداری مغز آنها ارتباطات بهتری به وجود می آید که این ارتباطات در مغز افراد بیش فعال ضعیف است.  همچنین موسیقی باعث افزایش توانایی کودک برای کار کردن در محیط های شلوغ می شود که به او برای کنار امدن با محرک های حواس پرت کن کمک می کند.
موسیقی حافظه را تقویت می کنید. اطلاعات همراه با آهنگ ها  و ملودی ها به کودکان کمک می کند چیزهای مهمی را به یاد بیاورند. سعی کنید ادرس ها، شماره تلفن ها و… که کودک باید یاد بگیرد را به ریتم های خاص یا اهنگ های مورد علاقه کودک همراه کنید.
موسیقی به عنوان یک ابزار کمی برای مطالعه عمل می کند. برای بعضی از دانش آموزان گوش دادن به موسیقی در حین مطالعه کردن بهتر است چون مغز را فعال، متمرکز و کمتر درگیر محرک های حواس پرت کن نگه می دارد. هیچ ژانر مشخصی از موسیقی وجود ندارد که برای مطالعه بهتر باشد. این کاملا به خود شخص وابسته است. این موضوع به کودک شما بستگی دارد پس نگویید مثلا موقع درس نباید هیپ هاپ گوش کنی. کودکتان را تشویق کنید تا ژانر مورد علاقه و دامنه صدای که متناسب با خودش هست را کشف کند.
موسیقی کمک می کند که راحت تر فرد زمان را دنبال کند. ناآگاهی به زمان یکی ار  مشکلات افراد بیش فعال هست. موسیقی به ایجاد درک از زمان و آگاهی به آن کمک می کند. قسمت های خاصی از آهنگ می تواند به کودک شما یاداوری کند که به مرحله بعدی کارش برود یا ببیند تمرکز روی کارش داشته یا نه.
موسیقی باعث تقویت انرژی می شود. یک موسیقی خوب سطح دوپامین را بالا می اورد و انگیزش کودک را برای کارهایی که دوست ندارد افزایش می دهد. اگر کودک شما انرزی زیادی دارد موسیقی و رقص و حرکات همراه با آن راه خوبی برای جهت دادن به این انرژی هست.
موسیقی آرامش را افزایش می دهد. همچنین می تواند شما را آرام تر کند و یک ابزار خوب برای تنظیم هیجان هست. باز هم تاکید می کنم که موسیقی هایی که باعث ارامش می شوند از فردی به فرد دیگر متغیر هستند.

موسیقی عزت نفس را افزایش می دهد بسیاری از کودکان بیش فعال عزت نفس پایینی را تجربه می کنند.  یادگیری نواختن یک ابزار کمک می کند که آنها احساس بهتری به خودشان داشته باشند. همین کار به انها اهمیت تمرین کردن و پایداری برای رسیدن به خواسته هایشان را آموزش می دهد در حالیکه یک فرایند لذت بخش نیز هست.

 

همچنین موسیقی موضوع خوبی برای صحبت کردن فرزند شما با دوستانش هست. می تواند به گروه موسیقی مدرسه بپیوندد و تحسین شود.

 

موسیقی رفتارهای مطلوب را تقویت می کند. گوش دادن به موسیقی و انجام دادن آن برای کودک لذت بخش هست. می توان از آن به عنوان یک مشوق برای انجام  کارها توسط کودک استفاده کرد.

موسیقی اجازه درون نگری می دهد.

 

والدین می توانند به همراه فرزند خود درگیر فعالیت های مرتبط با موسیقی شوند تا بیشتر به خود جستجوگری بپردازند.  با این روش والدین می توانند متوجه اولویت ها و احساسات فرزند خود شوند.

از موسیقی بیش از حد استفاده نکنید. استفاده بیش از حد از موسیقی منجر به عادت سازی در مغز می شود که اثرات مثبت موسیقی را در زمان های دیگر خنثی می کند.
با معلم موسیقی فرزندتان در مورد مشکلات او صادق باشید و از او کمک بگیرید تا بهترین فضایی که می تواند برای رشد توانمندی های فرزندتان ایجاد کند را فراهم اورد.

حتما ببینید

نکاتی مهم برای والدینی که علایم بیش فعالی دارند

2-5 سال مطمین شوید که از بودن با هم لذت می‌برید: برای  خودتان زمان‌هایی را …