کودک شما ترکیب بی نظیری از توانمندی ها و ضعف ها است. به عنوان یک والد شما فرصت مراقبت و نگهداری از او را از طریق بارور کردن توانمندی های او دارید. این اتفاق در بستر زندگی به شکل غیر مستقیم از طریق محیطی که شما در آن فرزندتان را رشد داده اید و منابعی که برای او فراهم اورده اید، می افتد.
راهکارها:
اولین کاری که شما باید بکنید، حفاظت از کودک است. کودکان بیش فعال 3تا 5 برابر بیشتر از سایر کودکان در معرض صدمه و آسیب هستند. آنها ممکن هست زور گویی و یا قربانی شدن را تجربه کنند یا مورد سوء استفاده فیزیکی یا هیجانی قرار گیرند و همینطور به خاطر رفتارهای خطر پذیر خود این مشکلات را با شدت یشتری تجربه کنند. لذا مهم است که والدین از فرزند خود محافظت کنند.
محیط مناسب کودک را پیدا کنید. همه تلاشتان را بکنید که محیطی برای کودک ایجاد کنید که بهترین باشد. درست هست که شاید شما گزینه های زیادی برای انتخاب نداشته باشید اما می توانید بهترین انتخاب را از بین آنها بکنید. ایا در محله زندگی شما مدرسه مناسب، فضای سبز خوب، همسالانی که الگوی مناسبی باشند، وجود دارند؟
آیا موقعیت هایی که رشد اجتماعی فرزند شما را تقویت کند وجود دارد مثل کلاس های ورزشی، و…
روابط کودک خود را با همسالانش تحت نظر داشته باشید و سعی کنید همسالانی که بیشترین و بهترین شرایط را دارند انتخاب کنید.
زمان های باکیفیت داشته باشید. هر چه کودک شما کوچکتر باشد، تعاملات شما با او اهمیت بیشتری پیدا می کند. یک تعامل حمایتگرانه و پاداش دهنده، تحریک کننده ارتباط خواهد بود و از کودکتان فرد باصلاحیت تر و با اعتماد به نفس بیشتری می سازد.
در خانه قوانین، روتین ها و عادات خانوادگی داشته باشید که قابل پیش بینی، معقول و خوشایند باشند. تعاملات را با کودکتان ثابت نگه دارید. هیجانی و پر آشوب نباشید و از لحاظ روانشناختی غایب و غیر درگیر نباشید. زندگی خانواده های دارای فرزند بیش فعال معمولا آشفته است و که منجر به آرامش کمتر، استرس بیشتر و رفتارهای مقابله ای خواهد شد.
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: گاهنامه بیش فعالوژی: برنامه روتین های روزانه (دانلود فایل) ]
تعدیل های محیطی داشته باشید. تغییراتی را در محیط ایجاد کنید تا با نیازهای فرزندتان منطبق شوذ. موانعی که بر سر فعالیت های کودکان هست را بردارید. مثلا اجازه دهید روی میز آشپزخانه مشق بنویسد. تایمر کوک کنید. زنگ تفریح های کوچک بگذارید. پاداش بدهید.
به تغذیه کودکتان توجه کنید. این که کودکتان چه چیزهایی می خورد موضوع مهمی است. آیا متمایل به غذاهای فست فود هست یا غذاهای شیرین هست؟ ویتامین ها، امگا3، آهن را در وعده های غذایی افزایش دهید. در رابطه بامکمل های غذایی با پزشک کودک خود صحبت کنید.
از خودتان مراقبت کنید. اگر خودتان مشکل پزشکی یا هیجانی و استرس داشته باشید، نمی توانید خیلی خوب به فرزندتان کمک کنید.
عادات خودتان را بررسی کنید. الکل، سیگار، غذا؟
آیا خودتان ورزش می کنید؟
چه چیزی باطری های شما را شارژ می کند؟
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: نشانه های بیش فعالی در کودکان کوچکتر از 5 سال ]