کودکان بین 8 تا 18 سال روزانه 7 تا 8 ساعت از زمان خود را برای وسایل دیجیتالی صرف می کنند. این در حالی است که کمتر از یک سوم این زمان به به کارهای درسی اختصاص پیدا می کند و خیلی وقت ها والدین وسایل دیجیتالی را دشمن یادگیری برای فرزندان خود می دانند. این در حالی است که با دادن جهت گیری درست به تکنولوژی می توان از آن به عنوان یک ابزار خوب برای یادگیری استفاده کرد.
قطعا فرزند شما موقع استفاده از وسالی دیجیتالی هایپرفوکوس می شود و انگار از لحاظ شناختی و هیجانی وابسته و غرق در این وسایل هست و دوست دارد این کار را ادامه دهد و وقتی پای تکالیف به میان می اید کاملا بی میل هست.
بازی های دیجیتالی چند حسی هستند و فیدبک های فوری و مداوم به کودک می دهند که برای سیستم عصبی فرد بیش فعال این موضوع خوشایند هست. آنها می توانند در بازی ها چیزی را بسازند و خراب کنند بدون ترس از اینکه دعوا می شوند، احساسی که دایما در خانه و مدرسه تجربه می کنند. اگر نتوانند آن کار را خوب انجام بدهند چون در خصوصی این اتفاق می افتد، کسی متوجه نمی شود و وقتی بازی را برنده می شوند، دوپامین انها بالا می رود و لذت زیادی را تجربه می کنند.
نکات مثبت استفاده از وسایل دیجیتالی
وسایل دیجیتالی به افراد کمک می کنند که از لحاظ اجتماعی با هم در ارتباط باشند. می توانند به شکل مجازی با هم بازی کنند. تجربیاتشان را با هم به اشتراک بگذارند و خلاقیت هایی که در بازی ها انجام داده اند را به هم نشان دهند. بعضی از بازی ها یا اپ ها هم می تواند بر مهارت های شناختی و تحصیلی افراد تاثیر بگذارد. تاثیرات مثبت آنها عبارت اند از:
افزایش سرعت پردازش
بهبود حافظه فعال
افزایش رفتارهای اجتماعی سطح الا
بهبود درگیری اجتماعی
تقویت نواحی مغز
خطرات استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتالی:
افزایش چاقی با افزایش استفاده از آنها
توانایی تطبیق با سایر کودکان کمتر می شود.
بازی های خشن پرخاشگری را در کودکان افزایش می دهد.
اعتیاد به وسایل دیجیتالی در مواردی ایجاد می شود.
کودکان به سمت وسایل دیجیتالی کشیده می شوند و آنها را جذب می کند اما این وظیفه والدین هست که خطرات را مدیریت کنند.
تعدیل کردن و جهت دادن به وسایل دیجیتالی
از وسایل دیجیتالی برای فعالیت بدنی استفاده کنید. ورزش باعث افزایش قدرت تمرکز و کاهش استرس در فرد می شود. یعنی نه تنها کودک می تواند انرژی خود را تخلیه کند بلکه مواد شیمیایی را در مغز افزایش می دهد که برای بهبود عملکرد فرد یبش فعال مفید اند.
در وسایل دیجیتالی بازی های ورزشی انجام دهد. کودکی که فوتبال را در تلویزیون بازی می کند احتمال بیشتری دارد در دنیای واقعی سمت آن برود.
برنامه های تلویزیونی مرتبط با طبیعت نگاه کتید.
یک برنامه ورزشی یا اپ ورزشی روی گوشی نصب کنید و به شکل مسابقه ای اعضای خانواده آن را انجام دهند.
با استفاده از اپ های ورزشی یوگا انجام دهید.
با استفاده از وسایل دیجیتالی پروژه های تصیربرداری در محیط طبیعی داشته باشید و در آن محیط ها عکس برداری کنید.
ترجمه مطلبی از رندی کولمن
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: گاهنامه بیش فعالوژی: برنامه روتین های روزانه (دانلود فایل) ]