شنبه , 3 آذر 1403
خانه » درمان » تنظیم خواب و تغذیه بزرگسال » عادات آسیب رسان برای افراد بیش فعال

عادات آسیب رسان برای افراد بیش فعال

بدترین عاداتی که می تواند برای افراد بیش فعال آسیب رسان باشد:
 تغذیه نامناسب:
آنچه که ما میخوریم بر خلق، انرژی و عملکرد کلی ما اثر گذار است و افراد بیش فعال هم مستثنی نیستند. مشکلی که این افراد با آن دست به گریبان هستند علاقه زیاد به مصرف مواد غذایی هست که برای آنها مضر هستند مثل مواد غذایی که نگه دارنده های زیادی دارند یا شیرینی ها.
مصرف پروتئین زیاد در وعده صبحانه به تمرکز و انرژی بیشتر این افراد کمک زیادی می کند و همنیطور مصرف کربوهیدرات های پیچیده جریان با ثبات تری از انرژی را در طول روز ایحاد می کند. همچنین مصرف آب زیاد هم خیلی کمک کننده است.
سعی کنید لیستی از وعده های غذایی که در هفته می خورید تهیه کنید و در صورت لزوم مواد غذایی نامناسب را با مناسب جایگزین کنید.
وسایل دیجیتالی زیاد
عادت نامناسب بعدی استفاده زیاد از وسایل دیجتالی است. مثل تلویزیون، لب تاپ، تبلت، موبایل و.. . خیلی از این ابزارها به ما در متمرکز ماندن یا منظم بودن در طی روز کمک می کند. اما اغلب منجر به استفاده زیاد و به مهم ریختن ساعت خواب، کم شدن زمان بودن در جمع خانواده و و غقب ماندن از کارها می شود.
همه عادات استفاده از وسایل دیجیتالی را یادداشت کنید. با دقت تلاش کنید که ببینید چند ساعت در روز را صرف وسایل دیجیتالی می کنید و با چه هدفی.
یکی از عادات استفاده از وسایل دیجیتالی که می توانید تغییر دهید را انتخاب کنید .
آن عادت را با یک فعالیت سازنده و هدفمند جایگزین کنید.  محدودیت زمانی بگذارید و یا ان زمان را به فعالیت دیگری مثل ورزش کردن یا مطالعه کتاب اختصاص  دهید.
افکار منفی:
از افکار منفی خود دست بردارید. افراد بیش فعالی مهارت بالایی در یادآوری خطا ها و شکست های خود دارنذ. توجه زیاد به این موارد باعث صحبت های منفی با خود می شود که بار هیجانی زیادی دارد.
به صحبت های منفی با خودتان توجه کنید. متوقف شوید و گوش دهید ببینید در ذهنتان به خودتان چه می گویید و سعی کنید فعالاته خودتان به این صحبت ها توجه کنید. بعد می بینید که چه قدر کم با خودتان مهربان هستید و همه موفقیت هایتان را نادیده می گیرید. این اولین قدم برای تعدیل صحبت های منفی با خود هست.
با خودتان جدی صحبت نکنید.  به دنبال شوخ طبعی و لذت باشید در لحظاتی که به هم ریخته هستید. وقتی کاری را خوب انجام نمی دهید سعی کنید به خودتان بخندید  اما خودتان را کودن نبینید. به خودتان بگویید که می توانید تعداد موفقیت هایتان را بیشتر از شکست هایتان کنید.
موفقیت هایتان را دنبال کنید. هر میلی متری که به هدفتان نزدیک می شود یک موفقیت هست. هر چه بیشتر به موفقیت های کوچکت توجه کنید به دست اوردن موفقیت های بعدی راحت تر خواهد بود.
مستاصل کردن خودتان:
ترس و بی تفاوتی دو عامل بازدارنده برای انجام هر کاری هستند. اینها دلایلی هستند که ما اهمال کاری می کنیم و به اهدافمان نمی توانیم دست پیدا کنیم. ناتوانی در تصمیم گیری برای اینکه چه کاری را شروع کنیم و جگونه شروع کنیم یکی از رایج ترین مشکلات همراه با افراد بیش فعال هست.
ابتدا فقط یک کار را انتخاب کنید و انجام دهید. اگر برایتان سخت است که از لیست طولانی انجام کارهایت یک کار را انتخاب کنید تاس بنداز و هر کدام امد همان را انجام دهید. به خودت برای انجام کارهایتان فرصت بده .
شما مداوم با فکر کردن به اینکه بعدش چه خواهد شد خودتان را مستاصل می کنید. قدم بعدی خودش خواهد آمد.
انجام همزمان چند کار:
عادت نامناسب بعدی انجام چند کار به صورت همزامان هست.
این کار باعث ایجاد دسته زیادی از کارهای انجام نشده می شود و استرس در رابطه با اینکه کارهایی که شروع کرده اید تمام نشده است.
اول از خودتان بپرسید که دارید چه کار می کنید:  روی یک کاری که می خواهید انجام دهید تمرکز کنید. بعد بیبنید چه کاری را نباید بکنید.
اگر وسط کاری یک کار دیگر پیش آمد سعی کنید یا کار قبلی را تمام کنید یا برای خودتان یاداور بگذارید.
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: گاهنامه بیش فعالوژی: اولویت بندی و برنامه ریزی (دانلود فایل) ]
کمک نگرفتن از دیگران: 
عادت نامناسب بعدی این است که بگویید خودم همه کارها را انجام می دهم. شما ممکن است مهارت لازم یا وقت کافی برای انجام همه کارها را نداشته باشید. حتما از سایر افراد کمک بگیرید.

حتما ببینید

بهداشت خواب برای افراد بیش فعال

مشکلات خواب یعنی ناتوانی در به سرعت به خواب رفتن، در خواب ماندن  و به …