شنبه , 3 آذر 1403
خانه » درمان کودک » تنظیم خواب و تغذیه کودک » راهکارهای بهبود کیفیت خواب در کودکان بیش فعال

راهکارهای بهبود کیفیت خواب در کودکان بیش فعال

کودکان کم توجه و پرتحرک 4 برابر بیشتر از همسالان نرمال خود مشکلات خواب مانند مشکل در به خواب رفتن یا ادامه دادن خواب بدون بیدار شدن را تجربه می کنند.

چرا؟

مناطق مشترکی در مغز بین نشانه های اختلال نقص توجه و بیش فعالی و خواب جود دارد. شما نمی توانید اختلال کودک خود را از بین ببرید اما می توانید از راهکارهایی استفاده کنید که به خواب بهتر او کمک کند.

عدم وجود خواب کافی می تواند مشکلات زیادی را برای کودک و همینطور والدین او به همراه بیاورد. والدین و کودک هر دو بیقرارو تحریک پذیر می شوند و در کارهای روزمره نمی توانندعملکرد خوبی داشته باشند. وقتی والدین خواب خوبی ندارند، عملکرد شغلی آنها تحت تاثیر قرار می گیرد. همینطور عدم خواب کافی کودک می تواند بر تشدید علایم نقص توجه و بیش فعالی، کنترل هیجانی کمتر کودک و همینطور کم شدن توانایی حافظه فعال اثر بگذارد.

یک دلیل اینکه اکثر کودکان دارای اختلال نقص توجه و بیش فعالی کمتر می خوابند این است که مناطق مغزی مشترک متعددی بین توجه و خواب وجود دارد. بنابراین کودکی که مشکلات توجه دارد، مشکلات خواب را هم می تواند تجربه کند.

مطالعات نشان داده اند که داروهای خواب اور راهکار مفیدی برای حل این مشکل نیستند چون بسیاری از کودکانی که داروها خواب آور مصرف می کنند، میانه شب از خواب بیدار می شوند.

کودکتان را تشویق کنید که در طول روز ورزش کند: پیاده روی، دو، دوچرخه سواری. فعالیت فیزیک به بدن در انتقال بین مراحل خواب کمک می کند . بعلاوه چون ورزش کردن به بدن فشار وارد می کند، مغز میزان زمان که کودک به خواب عمیق می رود را افزایش می دهد.

این واقعت را بپذیرید که کودک شما نسبت به سایر کودکان نیاز کمتری به خواب دارد. اگر او را زود به رختخواب بفرستید احتمال دارد که او مدت مان زیادی در حالت دراز کشیده در رختخواب بماند و این کار او راعصبانی می کند.

زمان خواب کودکتان را ثابت نگه دارید. در آخر هفته مثل طول هفته زمان ثابت باشد. اگر به کودکتان اجازه دهید آخر هفته ها بیشتر از طول هفته بیدار بماند ساعت بدنی او در آغاز هفته به هم می ریزد.

وجود و به کار بستن یک برنامه منظم روزانه، هنگام عصر به مغز و بدن این پیام را می دهدکه آرام تر عمل کنند.

[برای کسب اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه کنید: گاهنامه بیش فعالوژی: برنامه روتین های روزانه ]

 

ساعات قبل از خواب کودک باید صرف فعالیت هایی مثل کتاب خواندن ،گوش دادن به موسیقی یا سایر فعالیت های آرام بخش شود. برنامه های تلویزیونی پرخاشگرانه و بازی های ویدویی باید در زمان های قبل خواب حذف شوند. همچنین قبل از خواب بازی های هیجانی ممنوع است.

بهتر است که کودکتان پتو یا عروسک مورد علاقه ای داشته باشد که آن را قبل از خواب بغل کند..

2-3 ساعت قبل از خواب غذا نخورید. غذاهایی که کافئین یا شکر دارند می توانند باعث بیدار ماندن کودکتان شوند. اگر پافشاری کرد به او یک لیوان شیر گرم بدهید که به صورت طبیعی خواب ایجاد می کند. در طول روز به میزان کافی اب بخورد تا در زمان خواب درخواست مصرف آب نداشته باشد.

اتاق را تاریک نگه دارید. به غیر از نشانه دادن به کودک که وقت خواب است، تاریکی محرک های حواس پرت کن که باعث می شود او راحت نخوابد را کمتر می کند.اگر کودک عروسک هایش را نبیند کمتر احتمال دارد که از تخت بیرون بیاید تابا آنها بازی کند. اگر کودک شما از تاریکی می ترسد، نور را در کمترین حد ممکن قرار دهید و وقتی خواب رفت اتاق را تاریک کنید.

قبل از خواب از کودک خود بخواهید که لباس راحت بپوشد و مارک لباس ها را بردارید.

فضای اتاق خیلی گرم نباشد که کودک عرق کند و خیلی هم سرد نباشد که مجبور شود لباس کلفت و گرم بپوشد.

[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه کنید: مشکلات همراه با زمان خواب کودکان ]

حتما ببینید

تاثیر پروتئین و کربو هیدرات ها بر عملکردهای شناختی

وقتیکه صحبت از درمان بیش فعالی می شود، تصویر اولیه ای که در ذهن اغلب …