شنبه , 3 آذر 1403
خانه » درمان کودک » آموزش والدین وفرزندپروری » تجربیات ارزشمند درمانی یک کودک با اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD)

تجربیات ارزشمند درمانی یک کودک با اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD)

سلام خانواده های عزیز

امیدوارم صحبت های من در راه تربیت صحیح کودکانتون بتونه بهتون کمک کنه.
من مادر یک پسر نه سال و نیمه ODD (اختلال نافرمانی مقابله ای) هستم. بچه های  ODD با کوچکترین تلنگری از کوره در می روند، جر و بحث راه می اندازند، بیشتر وقت ها می خواهند حرف حرف خودشان باشد، دائم در حال لجبازی کردن هستند و اکثریت آنها این رفتارها را با پدر و مادر دارند یعنی اینکه ممکنه که در یک محیط دیگر در مهمانی یا در مدرسه بچه خوب، سر به راه و حرف گوش کنی باشند، ولی بیشتر این رفتارها را با پدر و مادرشون دارند. فکر می کنم که بچه هایی که والدین سخت گیرتری دارند بیشتر در معرض این اختلال هستند،

من حدود 6 ماه پیش خیلی وضعیت روحیم بد شد، از اینکه پسرم توی خونه بود، هیچ جا نمی رفت و مدرسه ها همانطور که می دونید تعطیله و بچه ها تیو خونه درس می خونند. روز به روز به وزنش اضافه می شد، در مورد خورد و خوراکش به من اصلا توجه نمی کرد، همه اش با هم جر و بحث داشتیم، سر خوردن و سر تکلیف نوشتن، سر تمرین موسیقی، سر کمتر بازی کردن با پلی استیشن و خلاصه اینکه خیلی استرس داشتم.
همه اش سر هر کاری در حال دعوا کردنش بودم، تا اینکه این دعوا کردن ها تبدیل به جیغ زدن و خود زنی شد. دیدم که دارم هم خودم را نبود می کنم و هم پسرم را نابود می کنم. بنابراین شروع کردم به مشاوره پیش یک روانپزشک، در طول جلسات مشاورمون متوجه شدیم که تمام این مشکلات من از چگونگی رفتار پسرم هست که باعث آزارم می شه و همه اش دغدغه این را داشتم که بچه ای که الان اینقدر خودش هست و حرف گوش نمی دهد و با من و پدرش جر و بحث دارد، چطور چند سال دیگه کنترلش کنم؟

تا اینکه روانپزشک من، یک روانپزشک کودک به من معرفی کرد که حتما در مورد پسرم با ایشون صحبت کنم. ایشون خانم دکتر خوشابی را به من معرفی کردند که مشکلات پسرم را خودم باهاشون در یمون گذاشتم و ایشون اختلال نافرمانی مقابله ای را برای پسرم تشخیص دادند و از پزشکان تیمشون خانم دکتر مقصودلو را به من معرفی کردند و من هم به سرعت وقت مشاوره با ایشون را شروع کردم و راهکارهایی که ایشون به من داد و چگونگی رفتار و صحبت کردن با پسرم، بازیهایی که بتونه به کنترل هیجانات او کمک کنه به من آموزش دادند و به این رسید که امروز حالم خیلی خوبه، پسرم خیلی بهتر شده و نکته مهم این که من می دونم در مقابل رفترهایی که انجام می ده چطور باید رفتار کنم که اوضاع تحت کنترل باشه و پسرم هم بهتر می تونه جلوی هیجان و خشمش را بگیره.

نکته مهم اینکه حتما جلسات مشاورتون رو کامل کنید و بدونید با یک یا دوبار مشاوره مشکل حل نمیشه. حتما هجلسات مشاورتون ادامه بدین و اینکه پدر و مادر حتما در این راه همراه همدیگر باشند.حتی اگر یکی همراه و همدل نباشد به نتیجه نمی رسید و یکی اون وسط کار را خراب می کند. امیدوارم صحبت های من به دردتون بخوره.

 

برای شنیدن فایل صوتی این مطلب به صفحه اینستاگرام کلینیک مجازی بیش فعالی و کم توجهی @adhdlogy مراجعه نمایید.

حتما ببینید

مهم ترین گام در درمان فرزندتان، اولویت دادن به خودتان هست.

شرایطی را فرض کنید که در هواپیما هستید و به دلیل کمبود اکسیژن از مسافران …