شنبه , 3 آذر 1403
خانه » بزرگسال » مشکل در تنظیم هیجان بزرگسال » بیش فعالی= مغز متفاوت، هیجانات متفاوت

بیش فعالی= مغز متفاوت، هیجانات متفاوت

بی‌ثباتی هیجانات یکی از علائم مهم اختلال نقص توجه و بیش‌فعالی است. در حالیکه این نشانه در علائم تشخیصی اختلال جایگاهی ندارد و به سه دلیل مورد غفلت واقع شده است 1- اندازه‌گیری هیجانات کارسختی هست. 2- افراد بیش‌فعال اغلب مشکلات هیجانی خود را پنهان می‌کنند و گزارش نمی‌دهند چون به خاطر آن‌ها احساس شرم می‌کنند. 3- همه افراد بیش‌فعال هیجانات شدید را تجربه نمی‌کنند.
اما شاید جالب باشد که بدانید اغلب مراجعه‌ها به درمانگران به دلیل مشکلاتی است که در اثر هیجانات ایجاد شده است.
افراد بیش‌فعال نسبت به هیجانات لحظه‌ای خود ناآگاه هستند و چون به سرعت بر اساس هیجانات لحظه‌ای خود پاسخ می‌دهند، بدون اینکه در مورد آن‌ها کمی فکر کنند و پاسخ خود را به تعویق بیاندازند، معمولاً نتایج ناخوشایندی را به همراه می‌آورد.
معمولاً آن‌ها برای توصیف هیجانات خود از واژه اضطراب استفاده می‌کنند اما معنی این اضطراب در شرایط مختلف می‌تواند متفاوت باشد.
زبان بیان هیجانات در افراد بیش‌فعال ضعیف‌تر هست. آن‌ها کمتر در رابطه با هیجانات خود صحبت می‌کنند و واژه‌های هیجانی کمتری در خزانه واژگان آن‌ها وجود دارد.
توانایی افراد بیش‌فعال برای تحمل ناکامی‌ها کمتر است. آن‌ها می‌توانند در رابطه با یک استرسور معمولی واکنش هیجانی خیلی شدید نشان دهند. انگار سیل هیجانات آن‌ها را غرق می‌کند. تحمل این موضوع برای خود فرد بیش‌فعال بعد از اتمام واکنش‌های هیجانی سخت هست.
آن‌ها نسبت به هیجانات سایر افراد هم ناآگاه هستند. آن‌ها حساسیت زیادی دارند در رابطه با اینکه در مورد آن‌ها چه فکری می‌شود و اغلب با این موضوع در مهمانی‌ها یا مکان‌های گروهی و جمعی مشغله فکری دارند. از طرف دیگر آن‌ها می‌توانند خیلی سرد، بی‌احساس و ناآگاه از احساسات دیگران به نظر برسند. به همین دلیل گاهی خودشیفته هم در نظر گرفته می‌شوند.
افراد بیش‌فعال حساسیت زیادی به طرد شدن دارند. آن‌ها معمولاً می‌ترسند که افراد مورد علاقه خودشان، آن‌ها را تنها بگذارند. به همین دلیل گاهی مطابق انتظار دیگران و نه مطابق خواسته خودشان عمل می‌کنند.

احساس شرم و گناه معمولاً دو احساس همیشگی همراه با افراد بیش‌فعال است. آن‌ها معمولاً در کودکی با همسالان با رشد نرمال خود مقایسه شده‌اند و تصویر از خود و خودارزشمندی منفی دارند. آن‌ها معمولاً با احساس عمیق کمتر از بقیه بودن بزرگ می‌شوند و احساس ناکارآمد بودن در دنیا می‌کنند.
ترجمه مطلبی از دکتر ویلیام دادسون

[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: اسپینر هیجانات ]

حتما ببینید

7 واقعیت در رابطه با مشکلات تنظیم هیجان در افراد بیش فعال

1- هیجانات شدید یکی از نشانه های بیش فعالی است. پزشکان برای تشخیص کمتر بر …