شنبه , 3 آذر 1403
خانه » درمان کودک » آموزش والدین وفرزندپروری » ایده های بازی با کودکان بیش فعال جهت افزایش مهارت های شناختی و حرکتی

ایده های بازی با کودکان بیش فعال جهت افزایش مهارت های شناختی و حرکتی

چه بازی هایی در خانه با کودکی که نشانه های نقص توجه و بیش فعالی دارد انجام بدهم؟

والدین کودکانی که نشانه های نقص توجه و بیش فعالی دارند ، در بسیاری از مواقع اینقدر درگیر کنترل کردن کودک ، ساختاردادن به روز او، مدیریت رفتارهایش و… هستند که گاهی فرصتی برای برقراری ارتباط از طریق بازی با کودک ندارند. دسته دوم والدینی هستند که فرصت پیدا می کنند اما نمی دانند چه بازی هایی انجام دهند. اگر شما هم جزء دسته دوم هستید این پست آموزشی برای شما تهیه شده هست. در ادامه ایده هایی در رابطه با چند بازی به شما ارائه می شود . شما می توانید با خلاقیت خودتان این بازی های را تغییر دهید و سطح سختی آنها را افزای شدهید یا بازی های مشابه و جذاب تری را ایجاد کنید.
بازی های زیر با هدف افزایش خودتنظیمی کودکان تهیه شده اند.

1_ شعر سر شانه زانو پا

نسخه انگلیسی این شعر بسیار معروف هست. اما چرا این شعر؟ این شعر کمک زیادی به تمرکز کودکان می کند.
در مرحله اول کودکان هر قسمتی از بدن را که در شعر میشنوند لمس می کنند همانطور که درشعر به ترتیب ارائه می شود.
برای سخت تر کردن بازی از کودک بخواهید که برای مثل با شنیدن کلمه پا، سر را لمس کند و باشنیدن زانو شانه را لمس کند. این مرحله در افزایش توانایی بازداری در کودکان نقش بسزایی دارد.

2- بازی سیمون می گه یا simon says

این بازی که محبوبیت زیادی در بین کودکان انگلیسی زبان دارد به این ترتیب اجرا می شود.

این بازی حداقل نیاز به 3 نفر برای اجرا دارد. یک رهبر برای بازی مشخص می شود که دستورات را ارائه می دهد و بقیه افراد آن دستورات را اجرا می کنند. اگر رهبر بازی موقع ارائه دستورات بگوید “سیمون می گه که دماغتون رو لمس کنید” بقیه افراد باید این کار را انجام دهند اما اگر رهبر بازی صرفا بگوید “دماغتون رو لمس کنید” سایر افراد نباید انجام دهند. تنها دستوراتی انجام می شوند که سیمون میگه ابتدای آنها هست.
هرچه سرعت بازی بیشتر شود، جذاب تر هست.

 

3_ بازی های قلم کاغذی

بازی هایی مثل ماز، پیدا کردن مثل هم ها، پیدا کردن اشیاءپنهان شده در صفجه کاغذ، بازی پیدا کردن و ساختن الگوها و… نقش زیادی در افزایش طول توجه کودکان دارند.

4_بازی شب و روز

یکدسته کارت تهیه کنید که نیمی از آنها عکس شب و نیمی عکس روز داشته باشند. آنها را به شکل رندوم مخلوط کنید و تک به تک به او نشان دهید. از کودک بخواهید هر بار تصویر شب دید بگوید روز و برعکس. این بازی در واقع توسط محققان به عنوان یک ابزار سنجش و تقویت توانایی بازداری کودکان استفاده می شود.

5_ رنگ کردن ماندالا

ماندالا ها طرح های انتزاعی هستند که در هنر درمانی به عنوان ابزاری برای کاهش استرس در کودکان بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. کاربرگ های طراحی ماندالا ها برای همه سنین وجود دارد و توجه کنید که از کاربرگ های متناسب با سن کودک استفاده کنید.

6_ استپ بازی یا استپ رقص

دسته متنوعی از استپ بازی ها وجود دارد که می تواند به دلخواه شما طراحی شود. از جمله معروف ترین آنها استپ رقص هست که با قطع آهنگ کودک باید به حالت فریزشده بماند.
برای متنوع تر کردن بازی می توانید از او بخواهید آهگ که تند شد تند برقصد یا حرکت کند و برعکس.
این بازی به افزایش توانایی بازداری حرکتی کودکان، بهبود دستورپذیری و همینطور افزایش توجه شنیداری کمک زیادی می کند.

حتما ببینید

 ضرورت وجود عادت ها یا روتین های روزمره در زندگی افراد بیش فعال

 ضرورت وجود عادت ها یا روتین های روزمره در زندگی افراد بیش فعال سلول های …