بسیاری از رواشناسان اعتقاد دارند که بازی درمانی یک راه خوب برای آموزش مهارت های اجتماعی، کم کردن اضطراب و افزایش عزت نفس در کودکان بیش فعال هست.
بازی درمانی چیست؟
بازی به عنوان یک درمان جایگزین برای درمان کودکان دارای اختلال نقص توجه و بیش فعالی و هینطور کودکان اضطرابی استفاده می شود. بازی برای کودکان فرصتی هست که می توانند در آن یاد بگیرند، اضطراب خود را کم کنند، ارتباط برقرار کنند، و عزت نفس oود را بهبود دهند. مخصوصا کودکان کوچک اغلب خود را از طریق بازی ابراز می کنند. برای درمانگران بازی یک روش غیر مستقیم برای آگاهی به ادراکات، شناخت ها و رفتارهای کودک است. کودکان به شکل استعاره ای در بازی ارتباط برقرار می کنند و در واقع یک درمان است که با استفاده از یک قرص شیرین و نه یک قرص تلخ انجام می شود.
چگونه بازی درمانی در خانه اثر بخش خواهد بود؟
بازی با یک کودک کوچک یک راه بسیار عالی برای نشان دادن عاطفه، ایمنی و ایجاد دلیستگی در او هست و این کار باعث می شود در خانه موقعیت های تنش زا به موقعیت های لذت بخش تبدیل شوند.
گفتن مداوم نکن، این کار غلطیه و… فقط باعث شدت یافتن نشانه های کودک بیش فعال می شوند.
بازی یک راه طبیعی برای کودک برای درامدن از زیر بار هیجانات منفی روزانه هست و زمان بازی در واقع زمان ارتباط است اگرچه یادگیری هایی نیز به شکل غیر مستقیم اتفاق می افتد. اگر ما اجازه ندهیم که کودنمان به شکل سازنده و در قالب بازی با ما ارتباط برقرار کنند، انها از طریق رفتارهای پرخاشگرانه و آزاردهنده این کار را خواهند کرد.
به آنها اجازه دهید که آزادنه بازی را انتخاب کنند و آنها را مجبور به انجام بازی خاصی نکنید. به آنها نگویید که اگر این بازی را نکنی، پس ما هیچ بازی دیگری با تو نخواهیم کرد. با این جمله این پیام را به فرزندتان می دهیدکه تو نرمال نیستی و من نمی خواهم با تو بازی کنم.
والدین باید مسیر کودک را دنبال کنند و اجازه دهند که او رهبر بازی باشد.
می توانید بازی ها را در قالب فعالیت های حسی حرکتی خارج از محیط خانه انجام دهید. وقتی این کار را در شروع روز انجام می دهید، معمولا اشفتگی های طی روز کودک کمتر می شود.
بازی با عروسک های دستی یا پاپت ها به ابراز هیجانی کودکان کمک زیادی می کند. آنها می توانند در قالب آن نقش، احساسات خود را بیان کنند.