اغلب افراد فکر می کنند که چون چیزی را دوست داند می خرند اما تحقیقات نشان داده اند که گاهی داستان برعکس هست. افراد چیزها را دوست دارند، چون انها را نتخاب کرده اند و چیزهایی که انتخاب نکرده اند را دوست ندارند.
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: بازی هایی برای افزایش توانمندی های شناختی کودکان 1تا 1.5 سال ]
فرایند انتخاب کردن در نوپایان
در مطالعه ای کودکان 10 تا 20 ماهه به آزمایشگاه آوردند و به آنها گزینه انتخاب بین دو عروسک داده شد. هر دو عروسک رنگ روشن و جذاب بودند.
محققان عروسک ها را با فاصله از هم گذاشتند و کودکان باید به سمت یکی از آنها به عنوان انتخاب حرکت می کردند. در واقع این یک انتخاب تصادفی بود. بعد از اینکه کودک یکی از عروسک ها را انتخاب می کرد، محقق عروسک انتخاب شده را از کودک می گرفت. در مرحله دوم عروسک انتخاب نشده و یک عروسک جدید برای کودک قرار داده می شد که انتخاب کند. کودکان ترجیح می دادند با عروسک جدید بازی کنند و نه عروسکی که بار اول هم انتخاب نشده بود. انگار به خودشان میگفتند” من دفعه قبل هم اونو انتخاب نکردم، فکر کنم خیلی اون عروسک رو دوست نداشته باشم. “.این یک پدیده ملموس در بزرگسالان هست. بزرگسالان چیزهایی که انتخاب نمی کنند را دوست نخواهند داشت و کودکان هم دقیقا به هیمن شیوه عمل کردند.
اما در ادامه وقتی که محقق مشخص می کرد که کودک باید با چه عروسکی بازی کند و به او می داد، این پدیده رنگ می باخت. یعی وقتی انتخابی در کار نیست، کودک با عروسک انتخاب نشده هم بازی می کند.
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: مثل الگو را پیدا کن: تمرینات دقت و توجه برای کودکان 3-8 سال (دانلود فایل) ]