شاید عجیب به نظر بیاد که حتی باید در مورد این فکر کنید که چطور باید فرزندتان را برای ورود به مهد کودک یا محیط آموزشی آماده کنید. آیا واقعا فرزندم باید یک سری پیش نیازهای آموزشی را داشته باشد؟ البته که پاسخ بله هست. آیا این وظیفه مهد کوک یا پیش دبستانی نیست که فرزندم را از لحاظ آموزشی برای ورود به مدرسه آماده کند؟
تحقیقات نشان داده اند که کودکان در محیط های آموزشی که بازی محور هستند مهارت های آموزشی و اجتماعی را بهتر یاد می گیرند به نسبت وقتی که آموزش ها رسمی تر می شود. این بدین معناست که کودکان در مهد کودک این مهارت ها را خیلی زود یاد می گیرند. پس آماده سازی کودک برای مهد کودک یعنی چه؟ یعنی کودک برای گوش دادن به معلم یا کارکردن گروهی با همسالان آماده باشد. در واقع بهتر است زمان کودک صرف یادگیری این موضوعات شود که بتواند مدت زمان طولانی تری به معلم خود توجه کند یا هنگام یکه معلم مفهومی را آموزش می دهد، حواسش به جایی پرت نشود به جای اینکه تلاش ذهنی کودک صرف تمییز رنگ قرمز از آبی شود.
در واقع چیزهایی که در مهد کودک به فرزند شما آموزش داده می شود را کودک می تواند به راحتی در بافت زندگی روزمره یاد بگیرد. از طریق سوالاتی که شما از او می پرسید: این سیب چه رنگیه؟
پس چرا شما با او وقتی برای این آموزش ها در مورد شکل، رنگ، اعداد و … نداشته باشید؟ در واقع قرار است این آموزش ها مثل بازی و به حالت سرگرم کننده در فرایند طبیعی زندگی رومره اتفاق بیافتدد نه لزوما از طریق فلش کارت ها یا با سخت گیری های آموزشی. کودکان وقتی چیزی را به شکل عملیاتی تجربه می کنند بهتر یاد می گیرند. جذاب کردن نحوه یادگیری در خانه می تواند باعث شود کودک مشابه محیط مهد کودک مفاهیم را راحت و سریع یاد بگیرد.
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: بازی هایی برای افزایش توانمندی های شناختی کودکان 1.5 تا 3 سال]
چیزهایی که کودکان برای ورود به مهد کودک لازم است بدانند:
رنگ های اصلی: آبی ، قرمز، زرد، سبز
اشکال اصلی: گردی، چهارگوش، سه گوش، مستطیل
شمردن تا 10
و….
کارهایی که والدین باید برای کودک خود انجام دهند:
1- بعد از اینکه کودک از مهد با آنها خارج شد، به او گوش بدهند و برای او وقت بگذارند.
2- وسایل داخل کیفش را با هم در بیاورند.
3- هر شب 15 دقیقه با هم کتاب بخوانند.
4- از باز یهای تکراری که کودک دوست دارد انجام دهد، اجتناب نکنند.
5- از کودک سوال بپرسند تا ارتباطات کلامی کودک را تقویت کنند.
[برای اطلاعات بیشتر پست مقابل را مطالعه نمایید: یافتن اشیاء پنهان : تمرینات دقت و توجه برای کودکان 3-8 سال (دانلود فایل) ]